TURSKI NBA IGRAČ POBESNEO: Doživeo pakao zbog Erdogana, odrekla ga se porodica – uhapšen u Rumuniji zbog… ! (VIDEO)

Turski košarkaš i igrač NBA tima Oklahoma Siti Tandera Enes Kanter u okviru promovisanja humanitarne akcije svoje organizacije “Lajt faundejšn” priveden je na aerodromu u Bukureštu po sletanju iz Frankfurta, nakon čega je putem društvenih mreža uputio teške optužbe na račun predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako navodi klix.ba, rumunska policija je juče privela Kantera na aerodromu i nije mu dozvolila ulazak u državu pošto su turske vlasti ovom košarkašu poništile pasoš.

Navodi se da je brzom intervencijom američkog Stejt departmenta i ambasade SAD u Rumuniji Kanteru dozvoljeno da napusti Rumuniju, pa je on preko Londona otišao za Njujork.

Kanter je svoje fanove obavestio putem Tvitera da je zadržan na aerodromu i pojasnio svoje viđenje situacije.

– Turska ambasada mi je poništila pasoš. Policija me drži ovde satima. Razlog za ovo je moj politički stav, a čovek koji mi je ovo uradio je Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske. Znate ga, on je napao ljude u Vašingtonu, on je veoma loš čovek. On je diktator. On je Hitler našeg vremena – rekao je Kanter u video poruci sa bukureštanskog aerodroma.

Navodi se da je Kanter imao velikih problema u Turskoj, čak je i izostavljen sa spiska reprezentativaca zbog toga što podržava Fetulaha Gulena, najvećeg Erdoganovog političkog protivnika koji živi u SAD. Zbog toga se, između ostalog, Kantera javno odrekla i porodica.

Pročitajte još: IDEŠ POD MAČ, BATO: Tramp razbesneo SAD, pogledajte šta je uradio u Saudijskoj Arabiji – ovo mu je uništilo rejting u SAD! (VIDEO)

NEVINI HOBI ŠTREBERA ILI ORUZJE BUDUCNOSTI: Američki ”Super roboti” kao iz filmova! (VIDEO)

UZNEMIRUJUĆE: Evo zašto ne treba hraniti morske lavove, jezive scene u Vankuveru – herojski podvig spasao devojčicu! (VIDEO)

OBRAČUN NA KONTRAMITINGU: Policija jedva zaustavila narod da ih ne linčuje, haosu u Moldaviji – gejevi hitno evakuisani sa protesta! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top