TERORISTI OPKOLJENI: Iračani spremaju pakao za ID, oslobodjeno 5 sela u ofanzivu na severu Iraka – neustrašive Peršmange stižu u pomoć Asadu! (VIDEO)

Popularna mobilizacijska jedinica PMU koju čine iskusni pustinjski ratnici, nastavila je ofanzivu protiv ID na severozapadu Iraka

Brzim dejstvima oko grada Kajravan, Šiiti koji najvećim delom čine PMU su napali teroriste sa bokova i uspeli da oslobode 5 sela, kao i da opkole pripadnike ID sa istoka, severa i juga, preneli su sirijski mediji.

Ofanziva PMU ušla je u 10ti dan, a pre nekoliko dana PMU se prikljucila i proslavljena jedinica Peršmange.

Čuvene po svojoj hrabrosti, Peršmage su stekle mitski status u Iraku, sto je podstaklo i druge da učine isto, formirajući jaku udarnu silu protiv ID.

Komandat PMU Abu Mahdi al Muhandis se nada proboju kroz pustinju regiona tapadnog Nineveha, u pokušaju da se spoje sa Asadovim snagama u Siriji i oslobode Kajravan i Al Baj u procesu.

Nekoliko kurdskih jedinica stacioniranih u regionu Sinjar pristupilo je PMU

Three days ago, a Peshmerga unit defected to the PMU while reports suggest other Kurdish contingents based in the Sinjar region are considering the same.

Pročitajte još: ŠIPTARI ODUSTALI: Tači propustio priliku, Kosovo više nema šanse – ovo niko u Prištini više ne sme da spomene!

IDEŠ POD MAČ, BATO: Tramp razbesneo SAD, pogledajte šta je uradio u Saudijskoj Arabiji – ovo mu je uništilo rejting u SAD! (VIDEO)

NAKON AMERIČKOG NAPADA: Ruski padobranci i specnaz jedinice stigli na granicu sa Irakom! (MAPA)

NE PREZAJU NI OD ČEGA: Irački borci lojalni Asadu otvorili vatru na američke avione! (VIDEO)

Izvor: BBN

 

Top