IDEŠ POD MAČ, BATO: Tramp razbesneo SAD, pogledajte šta je uradio u Saudijskoj Arabiji – ovo mu je uništilo rejting u SAD! (VIDEO)

Kralj Salman od Saudijske Arabije upriličio je toplu dobrodošlicu američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji je vidno raspoložen zaigrao tradicionalni ples sa mačevima

Vidno raspoložen, Tramp se osmehivao, njihao, pa čak i zaigrao sa mačem u rukama sa njima.

Podrška Trampu najniža je od kad se nalazi na funkciji šefa države.

Eksperti ocenjuju da je poseta savezničkoj Saudijskoj Arabiji i kontraverzan ugovor vredan 350 milijardi dolara za napavku oružja od SAD – samo jedan od pokušaja da se vrati u ”sedlo”.

​Tramp je juče doputovao u Saudijsku Arabiju, njegovo prvo putovanje u inostranstvo otkako je stupio na dužnost predsednika.

U subotu su dva lidera potpisala niz sporazuma usmerenih na jačanje vojnog i ekonomskog partnerstva dveju zemalja, uključujući i dogovor o isporuci oružja vredan 350 milijardi dolara tokom 10 godina, od kojih će 100 milijardi dolara biti uplaćeno odmah.

Mnogi Amerikanci su razočarani njegovim ponašanjem tokom prve zvanične posete, delimično zbog destinacije, ali najvećim jer smatraju da se ponaša servilno prema naftnim tajkunima iz ovog kraljevstva, poput svojih prethodnika Klintona, Buša i Obame.

Ovakve ocene nisu ublažene činjenicom da je tokom prve posete ugovorena isporuka oružja za narednih 10 godina, kao ni to što Prva dama nije nosila maramu tokom posete, odnosno iskoristila svoje pravo kao žena stranog diplomate.

Prema najnovijim istraživanjima, Tram je sa preko 50% pao na ispod 40, iako je u najvećoj meri krenuo da ispunjava predizborna obećanja, ukljucujući hapšenja i deportaciju velikog broja ilegalnih emigranata, otvaranje oko 200 000 radnih mesta itd.

Protekle nedelje nekoliko bombastičnih vesti uticalo je da podršku Trampu, a najveću štetu izazvala je priča o smeni direktora FBI i optužbe da je odavao tajne Rusima.

Mediji u SAD naveli su da čak 48% građana podržava njegovu smenu.

Pročitajte još: NE PREZAJU NI OD ČEGA: Irački borci lojalni Asadu otvorili vatru na američke avione! (VIDEO)

NAKON AMERIČKOG NAPADA: Ruski padobranci i specnaz jedinice stigli na granicu sa Irakom! (MAPA)

Izvor: BBN, Tanjug,Sputnjik

Top