NI TRAGA OD ČOJSTVA I JUNAŠTVA: Crnogorski kriminalni klanovi imaju novi bizarni metod obračuna

Crnogorski istražitelji raspisali su međunarodnu poternicu za Novljaninom Vladimirom Roganovićem, zbog sumnje da je 29. aprila iz Beograda prijavio da je u podgoričkoj diskoteci “Bigl” postavljena bomba.

Podsetimo, u aprilu je bilo 18 lažnih dojava o postavljenim bombama u Podgorici, koje su stigle sa različitih pripejd brojeva iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Iako policija zvanično nije optužila Roganovića za ostale dojave o lažnim bombama, indikativno je da su nakon njegovog hapšenja pozivi policiji prestali, prenosi CDM.

Naime, samo dva dana pre hapšenja Roganovića, stigla je poslednja informacija o bombi za vreme utakmice Budućnost – Mornar u Sportskom centru “Morača”. Izvori bliski istrazi sigurni su da je u pitanju obračun ove dve kriminalne grupe iz Kotora, čiji organizatori su nedostupni crnogorskim vlastima. Kako tvrde “Pobjedini” izvori, u pojedinim objektima za koje su stizale dojave o bombi bio je član “škaljarske” grupe, a informacije o bombi bile su pokriće za pokušaj njegove likvidacije. Ostali objekti našli su se na “meti” kako bi se zavarao trag policiji.

Meta prve dojave o bombi bila je diskoteka “Bigl” u Podgorici. Vlasnici ove diskoteke bliski su “škaljarskom” klanu koji je već duže u žestokom sukobu sa “kavačanima”.

Inače, Vladimir Roganović je brat od strica Duška Roganovića, pod čija je kola u Herceg Novm početkom maja podmetnuta bomba. Duško Roganović je tada ostao bez obe noge, a policija je tada ispitivala tvrdnje da je njegova likvidacija naručena kako bi se preduhitrilo ubistvo nekog od bliskih saradnika “škaljarkog klana”. Pominjalo se da je likvidacija, čiji je jedan od organizatora upravo Roganović, prema prvobitnom planu trebalo je da bude izvršena u Beogradu.

Podsetimo, Vladimir i Duško Roganović bili su optuženi za ubistvo Marka Vesnića, vođe “delija”, jula 2009. u Herceg Novom. Vladimirje 2014. oslobođen krivice, dok je Duško osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru, policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Osim toga, podgorički Interpol je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru za Roganovićem raspisao i međunarodnu poternicu zbog izdržavanja kazne od godinu zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. On se trenutno nalazi u pritvoru u Beogradu.

Pročitajte još:

PADAJ SILO I NEPRAVDO: Gazda nije hteo da mu isplati platu a onda je on ušetao u firmu sa kantom benzina

ŠOKANTNO: Na Antarktiku pronađen NLO (VIDEO)

Izvoe:>  CDM

 

 

Top