ZLO NIKAD NE SPAVA: Kukavički napad u sred noći, Asad besan na Trampa – ovo mu neće oprostiti!

Sirijsko ministarstvo odbrane saopštilo da su u napadu koalicije koju predvodi SAD naneti gubici, kao i materijalna šteta.

 

 

Sirijsko ministarstvo odbrane potvrdilo je u petak da je američki vazdušni udar pogodio jednu od njihovih vojnih lokacija, blizu grada At Tanf na jugu.

– U četvrtak u pola pet (po lokalnom vremenu), ova tzv. koalicija izvršila je napad na poziciju sirijske vojske na At Tanf autoputu u pustinji, što je dovelo do gubitaka i materijalne štete – rečeno je u saopštenju ministarstva.

Sirijski zvaničnici su dodali da nema nikakvog opravdanja za ovakav potez, kao i da je time otkriven pravi cilj američke koalicije.

GATILOV: UDAR SAD NA PROVLADINE SNAGE U SIRIJI NEPRIHVATLjIV

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov izjavio je danas da je vazdušni napad Vašingtona na provladine snage u Siriji “apsolutno neprihvatljiv” i da predstavlja kršenje sirijskog suvereniteta.

Američki avioni su u četvrtak gađali konvoj provladinih snaga koji se kretao ka garnizonu u blizini granice s Jordanom.

Koalicija, predvođena SAD, u saopštenju je navela da je pogodila “prorežimske snage…koja su predstavljale pretnju po SAD i partnerske snage”.

Gatilov je istakao da američki napad neće pomoći u naporima da se iznađe političko rešenje za sukob u Siriji, prenosi Rojters.

Američka vojska izvela je juče vazdušni napad na miliciju koju podržava sirijska vlada, a koja predstavlja pretnju po SAD i sirijske borce koji uživaju američku podršku na jugu zemlje, rekli su američki zvaničnici britanskoj agenciji.

Pročitaj još: PONOVO GORI ATINA: Evo šta se desi kad Grci čuju da će im povećati porez i smanjiti penzije – napadali sekirama i koktelima na policiju! (VIDEO)

TOTALNI HAOS U SRED VAŠINGTONA: Ne zna se ko koga bije,krv na ulicama..(VIDEO)

VOJSKA SAD OPET NAPALA SAA: Tramp direktno pomogao teroristima ID, Asad sprema osvetu – ovo je ratni zločin! (VIDEO)

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Top