STAMATOVIĆ STIGAO S BAGERIMA: Vučiću, uzmi se u pamet, ne pravi nas budalama i ne prodaj srpsku zemlju strancima – protest u BG! (VIDEO)

Zlatiborci, predvođeni Milanom Stamatovićem, došli su danas pred Vladu Srbije, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog opstrukcije nadležnih institucija Vlade Srbije u procesu izdavanja građevinske dozvole za izgradnju najduže panoramske gondole na svetu, zlatiborske “Zlatne gondole”.

Saobraćaj u ovom delu grada bio je blokiran, a u jednom trenu okupljeni su odigrali Užičko kolo, ali i zapevali. Okupilo se oko 400, 500 građana koji su sve vreme duvali u pištaljke i skandirali Vladi Srbije.

 

Oni su se oko 14h okupili ispred crkve Svetog Marka odakle su se uputili ka Vladi Srbije kako bi nadležnim službama uručili spisak predatih dokumenata za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru, prigovor Ministarstvu poljoprivrede u vezi sa budućim „Parkom prirode”, kao i zahteve za smenu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, ministarke pravde Nele Kuburović i državne sekretarke u Ministarstvu građevinarstva Aleksandre Damnjanović.

 

– Telima ćemo braniti zlatiborsku zemlju – poručili su. 

– Beograđani, dođite kod nas, pokazaćemo vam kako se brani zemlja – čulo se na skupu pred Vladom.

 

 

Protest predvodi Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, a tu je i lider Dveri, Boško Obradović.

Tu su i neka poznata lica, poput Radomira Počuče, Đorđa Vukadinovića…

Prisutnima se obratio Stamatović, koji je kazao da ćemo biti jedina zemlja koja daje svoju zemlju strancima.

FOTO: ESPRESO

 

– Nikad nismo rušili Beograd, niti ćemo. Mi možemo samo da gradimo. Hoćemo da gradimo i Beograd, i gondolu – kazao je on i upozorio Vladu da “ih ne pravi budalama”.

On je kazao da im Vlada ne da da grade, i da ih prikazuju kao varvare.

Oni su ponovili da planiraju da opet dođu 1.septembra, ako se stvari ne promene.

Sve vreme čulo se “Stamate domaćine”. Zasvirale su i trube, a čuo se i Marš na Drinu.

 

Pročitajte još: TOTALNI HAOS U SRED VAŠINGTONA: Ne zna se ko koga bije,krv na ulicama..(VIDEO)

PONOVO GORI ATINA: Evo šta se desi kad Grci čuju da će im povećati porez i smanjiti penzije – napadali sekirama i koktelima na policiju! (VIDEO)

ZLO NIKAD NE SPAVA: Kukavički napad u sred noći, Asad besan na Trampa – ovo je mu neće oprostiti!

Saobraćaj u ovom delu grada bio je blokiran, a u jednom trenu okupljeni su odigrali Užičko kolo, ali i zapevali. Okupilo se oko 400, 500 građana koji su sve vreme duvali u pištaljke i skandirali Vladi Srbije.

Izvor: Espreso

Top