ŠITI DIŽU USTANAK: Evo sa kim Tramp sklapa ugovor o naoruzanju vredan 100 milijardi dolara – krvoproliće u najavi!

U saudijskom gradicu Awamiyah vec nedelju dana traje drzavni teror nad lokalnim stanovnistvom od oko 25.000 stanovnika.

 

Vec nedelju dana traje oruzani sukobi u malom gradicu Awamiyah u Saudijskoj Arabiji na krajnjem istoku drzave.U gradicu zivi uglavnom populacija Šiijata,manjine koja je poznata po tome sto je u nemilosti tamosnje vlasti koju čine Suniti.

Mediji u Saudijskoj Arabiji,koji su u velikoj meri pod kontrolom drzave izjavili su da je grupa gradjevinskih  radnika napadnuta od strane neimenovanih terorista i da je sukob poceo kada je vojska poslata da se sa njima souci. Za sada se jako malo zna o situaciji zbog zatvorenosti drzave prema zapadnim medijima i crste kontrole informacija unutar drzave,ali veruje se da je bar 6 ljudi do sada poginulo,na desetine je povredjeno a na stotine porodica je pobeglo iz tog mesta.

Inace interesantna je činjenica da Donald Tramp,američki predsednik treba da doputuje ovih dana da sa predstavnicima kraljevske familije potpise ugovor o naoruzanju vredan oko 100 milijardi dolara.

 

Pročitaj još: PONOVO GORI ATINA: Evo šta se desi kad Grci čuju da će im povećati porez i smanjiti penzije – napadali sekirama i koktelima na policiju! (VIDEO)

TOTALNI HAOS U SRED VAŠINGTONA: Ne zna se ko koga bije,krv na ulicama..(VIDEO)

VOJSKA SAD OPET NAPALA SAA: Tramp direktno pomogao teroristima ID, Asad sprema osvetu – ovo je ratni zločin! (VIDEO)

Izvor: BBN

 

 

 

 

Top