SAA UDARA SVOM SNAGOM: ID razbucana u Alepu, Trampa čeka pakao u Damasku – Asad spremio pakleni doček za Amere (MAPA/VIDEO)

Sirijska arapska armija nastavlja da oslobađa terotiriju istočno od Alepa dok Islamska država ne uspeva da postavi linije odbrane.

 

Oslobođeno je nekoliko naselja istočno od baze Kuveris. SAA napreduje uz obalu jezera Asad polako se  približavajući Tabki i teritoriji koju kontrolišu Kurdi.

Islamska država je suočena sa borbama na više frontova i ne pokušava da zaustavi SAA na ovom delu teritorije.

SAA očekuje da neće naići na jači otpor do gradića Maskanah, a obaveštajni podaci govore da će teroristi tek tu probati da ptuže otpor. Napad SAA predvode elitne Tigrove snage, ali uz podršku Hezbolaha i palestinskih milicija.

Uprkos američkom napadu SAA nastavlja napredovanje na putu Damask – Bagdad.

ZLO NIKAD NE SPAVA: Kukavički napad u sred noći, Asad besan na Trampa – ovo mu neće oprostiti!

U četvrtak uveče, Sirijska Arapska vojska (SAA) je poslala više desetina pikapova na autoput Damask-Bagdad da pojača kontingente bombardovane od strane američkih aviona ranije u toku dana.

Novopridošla pojačanja SAA će predvoditi akciju prema graničnom prelazu Al Tanf sa Irakom pored Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF), Hezbolaha (Libanske šiitske paravojne formacije), Imam al-Ali bataljona (Iračkih šiitskih paravojnih jedinica) i Sirijske socijal- nacionalističke partije (Paravojna formacija sirijskih pravoslavaca).

Međutim, vladine snage moraju biti neprimetne istočno od Damaska i da rasporede jedinice za borbu protiv  aviona Koalicije,da bi  izbegli nove napade aviona i pro-američkih terorista takozvane Slobodne sirijske vojske koji vrebaju u ogromnoj sirijskoj pustinji.

U međuvremenu, jedinice SAA takođe napreduju prema FSA pobunjenicima u istočnoj Sveidi, zauzimajući veliki deo ruralnog područja u četvrtak. Preko 100 sirijskih vojnika je ubijeno od strane američkih vazdušnih udara, uglavnom na Deir ez Zor, tokom 12 meseci. Ipak, SAA tek treba da sprovede jednu direktnu borbu prema američkim trupama koje su prisutne u severnoj i južnoj Siriji.

Pročitajte još: ŠITI DIŽU USTANAK: Evo sa kim Tramp sklapa ugovor o naoruzanju vredan 100 milijardi dolara – krvoproliće u najavi!

FEŠTA NA ULICAMA PJONGJANGA: Oni su napravili najmoćniju Kimovu raketu, slavi ih cela Severna Koreja – pogledajte kako im se odužio! (VIDEO)

INCIDENT U PIRANSKOM ZALIVU: Sukobile se hrvatska i slovenačka mornarica, za dlaku izbegnuta tragedija – obalska straža oterala Hrvate!

(UZNEMIRUJUĆE) BIVŠI RUSKI SPECNAZI UDARILI ŽESTOKO: Bataljon “Turan” iz zasede napao teroriste Al Nusre, masakr u Homsu – evo šta je ostalo od njih! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top