Obaveštajno bezednosna agencja (OSA) BiH je uputila depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je potvrdio da je upoznat sa tim.

Pozivajući se na svoja saznanja, sarajevski portal Žurnal prenosi da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra Mektića.

“Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je”, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH, koji je pročitao pmenutu depešu.

I Mektić je potvrdio jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

“Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvestili me o svemu”, kratko je kazao ministar Mektić.

Depeša OSA-e, kako saznaje ovaj portal, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.

Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mere koje bi trebalo da rezultiraju podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija poseduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno.

Pročitaj još:PUSTINJSKI LAVOVI NE ODUSTAJU: Sirijski vojnici u paklu Deir ez Zora! (VIDEO)

NAJBOLJI ASADOVI RATNICI KRENULI U PROBOJ: Tigrove snage i 5. legion grabe autoputem prema Deir Ez Zoru! (FOTO/VIDEO)

SKANDAL: Navijači Širokog Brijega izviždali himnu Bosne i Hercegovine! (VIDEO)

Izvor: Tanjug