DEMONSTRACIJA SILE U SRBIJI: Taktički manevri i bojno gađanje na vežbi “Ečka 2017” (FOTO)

Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije danas su u ranim jutarnjim časovima na privremenom artiljerijskom poligonu “Titel” izveli taktičku vežbu sa bojnim gađanjem pod nazivom “Ečka 2017”.


Deo gađanja i vežbu koje predstavljaju najviši nivo taktičke i vatrene obučenosti rečnih jedinica i kojima je rukovodio kapetan bojnog broda Venko Mehandžiski načelnik Štaba Rečne flotile, pratili su general-major Želimir Glišović zamenik komandanta Kopnene vojske i kapetan bojnog broda Andrija Andrić komandant Rečne flotile, saopštila je Vojska Srbije.


Foto: Vojska Srbije

Okosnicu izvođenja složene i dinamične taktičke vežbe i gađanja činili su podvodna protivdiverzantska, brodska protivminska i minska dejstva, kao i uvežbavanje sprečavanja prodora neprijateljskih vojnih brodova i vatrena podrška jedinicama pešadije u odbrani.

Kao uvertira u najsloženiji i najzahtevniji vid taktičko-vatrene obuke, prethodnih dana izvršena su brojna pripremna i bojna gađanja pojedinačnim brodovima iz brodskog naoružanja.

Iz plovnih sredstava Prvog i Drugog rečnog odreda kojima komanduju kapetan fregate Romeo Grbović i kapetan korvete Darko Stričić, u plovidbi, gađalo se svim brodskim artiljerijskim naoruženjem, dvadeset i, po prvi put, trideset milimetarskim protivavionskim topom, tridesetmilimetarskim bacačima projektila i bočnim puškomitraljezima kalibra 7,62 milimetra, ciljeva na vodi na udaljenosti od 1.300 metara i ciljeva na kopnu udaljenih 800-1.000 metara.

Tokom taktičke vežbe u punoj meri angažovani su i ronioci 93. ronilačke čete Prvog rečnog odreda za realizaciju protivdiverzantskih dejstava i otkrivanje sidrenih mina.

Pročitajte još: SNIMAK SA NATO BRODA: Evo kako Rusi plaše NATO vojnike u Baltičkom moru (VIDEO)

NIKOLIC OD LUKASENKA PRIMIO ORDEN:Predsednik Srbije u poseti poslednjem evropskom diktatoru! (VIDEO)

HAOS NA TAJMS SKVERU: Veliki broj povredjenih u Njujorku – pogledajte momenat kada je izbio haos! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top