NOVI POKUŠAJ “RAČKA” U SIRIJI: Ceo svet zgrožen najnovijim izveštajem o zločinima Bašara Asada! (FOTO)

Dok se jedan deo svetske javnosti zgražava nad sadržajem izveštaja, sve ostale više brine razlog njegovog objavljivanja, odnosno, novo pokretanje scenarija koji vodi do intervencije američke vojske.

Američki Stejt departmentoptužio je danas sirijske vlasti da ubijaju na hiljade zarobljenika, a da njihova tela spaljuju u ogromnim krematorijama izvan Damaska.

Prema izveštaju koji je predstavio zvaničnik Stejt departmenta Stjuart DŽons, oko 50 zatvorenika dnevno biva obešeno samo u vojnom zatvoru Sajdanaja u blizini Damaska, a krematorijum služi kako bi se sakrili dokazi o navodnim ratnim zločinima.

DŽons je okupljenim novinarima, po starom dobrom običaju podelio i fotografije koje “dokazuju” zločin. Ovaj put su se odlučili za “skidanje poverljivosti” sa satelitskih snimaka koji prikazuju zgradu unutar zatvora koja je navodno pretvorena u veliki krematorijum.

Da podsetimo, pre mesec dana američki predsednik Donald Tramp naredio je bombardovanje sirijskog vojnog aerodroma Šajrat, nakon izveštaja američkih obaveštajnih službi da su vlasti u Damasku odgovorne za napad hemijskim oružjem u gradu na jugu Idliba Han Šejkunu.

U ovom trenutku, američka vojska koja se nalazi unutar džihadističkih redova stoji na putu južnog fronta Sirijske arapske armije, što, u ovom trenutku, deluje kao najverovatnija tačka ulaza američkih trupa u Siriji. Više o tome, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Top