KIM POSLAO ULTIMATUM TRAMPU: Sjeverna Koreja spremna na dijalog sa SAD, ali… – Kina ostaje uz Pjongjang

Do ove objave došlo je nekoliko nedjelja nakon što je američki predsjednik Donald Tramp dao sličnu izjavu.

 

Visoka zvaničnica Sjeverne Koreje izjavila je da je Pjongjang voljan da razgovara sa Vašingtonom pod “pravim uslovima”, pokrećući mogućnost bilateralnog kontakta između lidera ovih zemalja, prenijela je danas novinska agencija Jonhap.

“Imali bismo dijalog pod pravim uslovima”, rekla je novinarima na aerodromu u Pekingu direktorka biroa za Sjevernu Ameriku pri ministarstvu spoljnih poslova Sjeverne Koreje Čoe Son-hui.

Do ove objave došlo je nekoliko nedjelja nakon što je američki predsjednik Donald Tramp dao sličnu izjavu, kada je za televiziju Blumberg izjavio da bi se susreo sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom “pod odgovarajućim okolnostima”.

Na pitanje da li je Pjongjang spreman na dijalog sa novom administracijom u Seulu, Čoe je rekla da će “pratiti situaciju”.

Čoe je predvodila sjevernokorejsku delegaciju koja se ranije ove nedjelje u Oslu susrela sa grupom eksperata iz SAD. Ona nije htjela da komentariše o čemu se na tim sastancima razgovaralo, piše Jonhap.

Zvaničnici SAD oštro su reagovali danas i po pitanju prisustva Severne Koreje samitu o novom kineskom ”Putu svile”, ali Kina ne planira da uskrati gostoprimstvo bilo kome, preneli su kineski mediji.

Pročitajte još: OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Bliski susret treće vrste na autoputu u Čečeniji, šok je blaga reč – pogledajte šta je snimio jedan Rus! (VIDEO)

VELIKA TRAGEDIJA KOD MOSTARA: Srusio se avion, poginulo 4 osobe (VIDEO)

Izvor: Vijesti.me, Tanjug, BNN

Top