ŠIPTARI GORKE SUZE LIJU: Bivši borcI ID sa Kosova proklinju dan kad su otišli u Siriju

Bivši borci terorističke organizacije Islamska država sa Kosova koji su učestvovali na ratištima u Siriji žale se što ne mogu da se ponovo integrišu u kosovsko društvo.

 Ovaj “problem” iznijeli su sami pripadnici ove terorističke organizacije na okruglom stolu koji je održan u Prištini pod nazivom “Rat u Siriji i javna priča bivših boraca“, koji je organizovao Centar za istraživanje sigurnosne politike.

Jedan od govornika (na videu), koji je bio i u zatvoru, rekao je da su “žrtve sopstvene dobre volje“ kao i da nije njihova krivica što je kosovska vlada “uputila poziv i dala zeleno svjetlo“ za odlazak u Siriju.

“Ne možemo da nađemo posao, da se slobodno krećemo“, rekao je jedan od njih.

Generalno, povratnici iz Islamske države na Kosovu javno su iznijeli nezadovoljstvo kako se prema njima postupa, kao i da je program njihove ponovne integracije u kosovsko društvo loš.

Procjena je da se pod zastavom Islamske države u periodu od 2013. do 2015. godine borilo oko 300 Albanaca porijeklom sa Kosova.

Pročitajte još: SLAVLJE U ALEPU: Nakon 6 godina rata i razaranja, narod se veselio na ulicama -30 sirijskih vojnika iznenadilo sve! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

Top