SAD I RUSIJA UDRUŽUJU SNAGE: Dan nakon susreta s Lavrovom, Tramp i Putin doneli isti zakon – počeo je konačni obračun! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz protiv anonimnosti na internetu, kojim treba da budu uređeni i svi servisi na virtuelnoj mreži koji imaju funkciju sredstava masovnog informisanja, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Prema „Strategiji razvoja informacionog društva u Ruskoj Federaciji od 2017. do 2030. godine“, ruske vlasti u narednih šest meseci treba da se posvete podršci tradicionalnim medijima i uređivanju servisa koji su im slični, poput društvenih mreža, internet televizija, mesindžera i sličnih sistema.

Te mere su, kako je navedeno u dokumentu, neophodne da bi se u Rusiji formirao „informacioni prostor koji uzima u obzir potrebe građana i društva da dobiju kvalitetne i verodostojne informacije“.

U ukazu je, takođe, predloženo da se uvedu mere koje zabranjuju anonimnost na internetu, kako bi se sprečila „neodgovornost i nekažnjivost“ korisnika interneta. Istovremeno, planirano je stvaranje sistema koji bi garantovao bezbednost korisnika i poverljivost njihovih informacija.

Do 1. oktobra treba da budu izrađene mere koje će omogućiti državnim organima da pređu na domaća sredstva za šifrovanje i da bude uveden sistem zaštite ruske infrastrukture od hakerskih napada.

Tramp potpisao uredbu

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu koja predviđa ”modernizaciju i unapređenje” nacionalne kompjuterske mreže.

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Tom Bosert kazao je da će uredba obezbediti veću bezbednost od sajber napada, prenosi AP.

Nedavna politička previranja u SAD oko i nastavak pritiska na Trampa s jedne strane, i s druge strane veliki frontovi Vladimira Putina u ratu sa zapadnim elitama, kao i niz zajedničkih interesa su uticali da dva najmoćnija predsednika ujedine snage u duhu pravog biznisa – saglasni su analitičari.

Eksperti ocenjuju da će 2018. godina biti godina najvećih promena u svetu, na koje utiču mnogi faktori, od klime do ekspanzije pojedinih zemalja, a da je interes glavni pokretač svetskih sila.

Ruski zvaničnici su odbacili danas navode da je moguć sukob oko Arktika sa SAD, što je jasan signal da se radi o dogovoru, Oni su takođe naglasili su i danas da ne žele ukidanje sankcija.

Kompromis su našli i u Siriji, gde već danima traje mini invazija vojske SAD iz Libana, koja pristižu u pomoć umerenim teroristima sa platnog spiska CIA.

Naoružavanje Kurda nije prošlo neprimećeno, a aktuelna politička situacija na Balkanu je možda i nabjolji pokazatelj, ako se uzme u obzir činjenica da radovi na ruskim gasovodima ponovo postaju glavna tema.

Jasno je da će doći do tehtonskih poremećaja u politici EU, koje može značiti formiranje Evrope u nekoliko delova, neki su od mogućih scenarija ocenjuju stručnjaci, za nekakvo rešenje migrantske krize.

Za to je jasan signal vizna liberalizacija koju je Ukrajina sasvim slučajno dobila danas.

Putin se nije šalio kada je rekao da Rusiju niko ne može da pokori, a Tramp je to shvahtio – saglasni su analitičari.

Pročitajte još: NEVIĐENO PONIŽENJE U BELOJ KUĆI: Tramp šokirao sve tokom posete Lavrova, mediji u SAD pobesneli – ovo se nikada nije desilo do sad! (FOTO)

AMERIČKI METEROLOZI UPOZORAVAJU: Evropa u problemu, Španiju, Italiju, Balkan i Tursku čeka neprijatno iznenadjenje!

Izvor: Tanjug, Sputnjik, BBN

 

Top