ŠIPTARI NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Srbi srušili vlast u Prištini, premijer Kosova Isa Mustafa pobesneo – šok i neverica u parlamentu! (VIDEO)

Većinom glasova, parlament u Prištini izglasao je nepoverenje vladi Ise Mustafe

 Skupština Kosova upravo je izglasala nepoverenje Vladi Ise Mustafe. Za je glasalo 78 poslanika, 34 bilo je protiv i 3 poslanika bila su uzdržana.

Ovim su gotovo dve godine duge spekulacije o rušenju vlade i prevremenim izborima danas konačno postale stvarnost.
Za nepoverenje Vladi glasali su, kako mediji prenose, poslanici opozicije, ali i stranke do skoro vladajuće koalicije Demokratske partije Kosova. U ovim trenucima nema informacija o tome da li su i kako glasali poslanici liste Srpska. RTK2 je, u međuvremenu, javila i da su poslanici Srpske glasali, takođe, za nepoverenje vladi.
U javnosti su od jutros pojačane spekulacije o datumu prevremenih izbora. Prema ustavnom roku, izbori se raspisuju najakasnije za 45 dana od raspuštanja vlade, te bi oni, prema još nepotvrđenim informacija, mogli da se održe 11., odnosno 18 juna.
Sednicu kosovske skupštine obeležila je rasprava bivših koalicionih partnera, koji su se uzajamno optuživali za neuspehe sada već bivše vlade.
Još uvek nema reakcija međunarodnih predstavnika, koji su sve vreme snažno pozivali da se ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a što će biti obaveza koja će sačekati novu vladu.

Pročitajte još: PRODAVAO VIZE I ORUŽJE: Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica ubijen dok je bežao u Tunis – Dačić sve zataškao!

AMERIČKI KONGRES DOBIO ZADATAK: Tramp hitno interveniše na Balkanu, ambasadori na meti – evo šta ga je iznerviralo!

Izvor: Kossev

Top