ASAD PODIGAO UZBUNU NA JUGU SIRIJE: Teroristi uz pomoć Trampa prodrli duboko u Siriju – Invazija vojske SAD i Jordana u punom jeku! (MAPA/VIDEO)

Američka i jordanska vojska uz podršku trupa Slobodne sirijske armije u južnoj Siriji, osvojili su veliki deo teritorije koji je prethodno bio pod kontrolom Islamske države u jugoistočnoj Al-Sveida, Damask, i Homs.

Tokom  zauzimanja kompletnog područja Badija u jugoistočnom Homsu, Slobodna sirijska armija je napravila i svoj prvi prodor prema Deir ez Zoru, odakle su ih proterale snage Islamske države 2014. godine.

U međuvremenu, u jugoistočnom Damasku, Sirijska arapska vojska nadire prema istoku, dok pokušavaju da zauzmu veći deo pustinjske teritorije pod kontrolom Slobodne sirijske armije, a u blizini jordanskog graničnog prelaza.

Mapa južne Sirije

Da bi zaustavili ofanzivu sirijske armije u jugoistočnom Damasku, američka vojska i jordanske snage su ušle u južnu Siriju i zauzeli pozicije na graničnim prelazima Tanf; ovo je trebalo da odvrati vladine jedinice od “guranja” u ovu oblast.

Pročitajte još: PRODAVAO VIZE I ORUŽJE: Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica ubijen dok je bežao u Tunis – Dačić sve zataškao!

ERDOGAN SPREMA ŽESTOK ODGOVOR: Turci besni na SAD zbog naoružavanja Kurda – evo zašto su to uradili!

POČELO JE: Potvrđeno iz Moskve, EU nemoćna protiv Putina – više niko ne može da ga zaustavi! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top