VUČIĆ OPLEO PO VILIJAMU VOKERU: Ma kakva Velika Albanija, nemoj da pretiš više – neviđeni skandal! (VIDEO)

Ceo svet sada ima “dokaze na tacni” da je reč o velikoalbanskom lobisti, koji se zalagao za ostvarenje projekta “velike Albanije” na Kosovu i Metohiji, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući najnovije izjave bivšeg šefa OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera.

– Na stranu što je sarađivao sa Albanijom, na stranu što se angažovao od američke obaveštajne agencije. Je li moguće da se ti, čoveče koji si nam govorio da si neutralan i objektivan, danas zalažeš za “veliku Albaniju”? Još kažeš da imaš rešenje! Da li nam to opet pretiš? Nemoj više da nam pretiš! – rekao je Vučić.

 

Obratićemo pažnju na poruke

Premijer i izabrani predsednik objašnjava i zašto je baš Vokerova poruka, posle višednevnih prica o “Velikoj Albaniji“, važna vest.

– Čini mi se da na te poruke dosada nismo obraćali dovoljno pažnje, ali obratićemo! Vilijem Voker je bio neko koje predstavljao “nezavisnu i objektivnu misiju” OEBS-a, ili su nas makar ubeđivali u to – istakao je on.

Slučaj Račak, povod za rat

 

– To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovek koji danas otvoreno pokazuje da je on u stvari velikoalbanski lobista. To je isti covek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za “Veliku Albaniju” i to otvoreno kaže – zaključio je Vučić.

Athisari u prištinskom timu

On ukazuje i da su bivšeg finskog predsednika Martija Ahtisarija dovodili kao međunarodnog posrednika koji je trebalo da bude nezavistan, koji je trebalo da ponudi nešto što je objektivan plan za rešenje problema između Srba i Albanaca, a danas je i on u albanskom timu Prištine.

Vučić je u vezi sa Vokerovim delovanjem podestio da je “slučaj Račak“ bio fabrikovan i da je poslužio kao razlog za veliki sukob.

– To nam govori da je sve od početka bilo usmereno, ne protiv Slobodana Miloševića ili ne svakako samo protiv njega, već pre svega protiv Srbije. Sad za to imamo krunske dokaze. Sad to više nije pisanje naše štampe. Sad to nije pitanje da li to neko od nas misli. Oni su sami te dokaze ponudili, pružili ih celom svetu kao na tacni – dodaje on.

“Borićemo se”

Premijer i budući predsednik Srbija ne misli da će Srbija uskoro moći da vrati stvari unazad niti da natera Ameriku ni 23 zemlje Evropske unije da povuku priznanje Kosova, ali velika diplomatska borba se nastavlja.

– Borićemo se! Oni su i dalje svi zajedno. Mnogo snažniji nego mi. Ponosan sam na činjenicu da je sada svakome u svetu jasno na čijoj strani je moral. Uveren sam da će dobar deo ljudi početi da razumeva šta se dogodilo. Pa makar da to imamo za budućnost. Pa makar da uvek možemo da govorimo kako i na koji način i zbog čega je napadnuta naša zemlja – zaključio je on.

Srpski narod na strani slobode, ponosim se time

Premijer i izabrani predsednik Srbije rekao je i da je ponosan na činjenicu što je predstavnik naroda koji je od početka bio na strani slobode, a protiv fašizma, ocenjujući da pobedu u Drugom svetskom ratu Srbija ne bi uspela da izvede bez ruske podrške i pomoći.

Pročitajte još: Vilijam Voker tvrdi da ima projekat za ujedinjenje Albanaca

CEO PUTINOV GOVOR NA CRVENOM TRGU: „Nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod“ (VIDEO)

Izvor: Sputnjik, Tanjug

 

Top