ĐOKOVIĆ OPET NA STUBU SRAMA: Evo šta finansira njegova fondacija – ovo mu javnost nikad neće oprostiti !

Fondacija Novak Đoković, u saradnji sa «Hon» fondacijom (“Hawn”) u srpskim školama sprovodi program Majnd Ap – u svojoj suštini budističko sektaški program u kome se na perfidan način deca uvode u budističke meditativne prakse.

Fondacija Đoković na svom sajtu objavljuje da ima za cilj da ove metode (kroz program MajndAp, engl. MindUp) infiltrira u sve predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Zašto Fondacija Đoković, kojom rukovodi supruga tenisera Jelena Đoković sprovodi ovakve kontraverzne programe?

Insistiranje na ovom programu koji sadrži meditaciju, hipnozu i druge elemente Zen Budizma, posledica je višegodišnjeg duhovnog zastranjivanja porodice Đoković.

Nažalost, Đokovići ni ne shvataju da njihovim životima upravlja guru-sektaš Pepe Imaz, međutim, ono što je najužasnije, Đokovići iz svog duhovnog posrnuća kreću i sami da promovišu slične programe našoj deci, poput programa Majnd Ap.

Iako je sada jasno koje su duhovne posledice zastranjivanja Đokovića u sektaška učenja o „svesnosti“ kao i u meditativnu praksu svog gurua, podsetićemo se na ključni momenat u životu najuspešnijeg srpskog tenisera odakle je sve ovo poteklo.

Ono što su mnogi primetili jeste prošlogodišnji dolazak u Novakov tim misterioznog „Pepe“ Imaza.

Ovaj svojevrsni vrač, koji propoveda filozofiju mira i ljubavi i upotrebljava dostizanje „svesnosti“ i dublje „povezanosti sa sobom i drugima“ kroz meditaciju koju je sam smislio, mnogima je zapao u oko po svom čudnom izgledu i ponašanju, mada isprva nije bilo jasno kakvu ulogu igra u Novakovom životu.

Ono što su svi takođe primetili je da je sa dolaskom Imaza Novak svoj okovratni krstić zamenio amajlijom, da povremeno šalje „srca“ publici, da crta neobične simbole na teniskom terenu i kameri, da mu je igra popustila i da je izgubio mesto najboljeg tenisera sveta.

Zatim se polovinom godine pojavio snimak seanse koju je organizovala „Fondacija Espato“, sekta koja deluje uglavnom na španskom govornom području. „Espato“ je nova reč koju je sekta izmislila, čije navodno značenje je „zahvalnost za preuzimanje sopstvene moći i korišćenje u korist kolektiva“.

Snimak prikazuje poduže izlaganje Imaza, pored koga sedi petoro ljudi, među kojima i Novak Đoković sa bratom Markom. Ova dvojica, kao i ostali Imazovi sledbenici, povremeno upadaju u stanja meditacije i neke vrste transa. Posle izlaganja Pepea Imaza, Marko Đoković počinje da govori o psihičkim problemima koje je celog života imao zbog vrtoglave uspešnosti svog brata i o tome kako mu je poznanstvo sa Imazom, navodno, pomoglo da se tih problema oslobodi. Nadugo priča o svojoj depresiji i o lošim odnosima koje je imao sa ocem, majkom i braćom, sve dok ga Imaz nije „spasao“. Na kraju Marku podrhtava glas, a Novak ga hvata za ruku i teši. Jedan snimak druge seanse u kojoj učestvuju isti akteri prikazuje Novaka koji prepričava svoje iskustvo sa meditacijom.

Ovaj snimak bio je povod da britanski „Dejli mejl“, španski „Mundo deportivo“ i druge novine iznesu tvrdnje da je Imaz praktično guru jedne sekte, koja je obrlatila Đokoviće i koja sada upravlja njihovim životima. Imaz često koristi izraze poput „ljubav“, „mir“, „harmonija“, „energija“, „telepatija“, „levitacija“.

Ono što je sigurno je da Novak na svaki napad na svog gurua reaguje svom silom. Na novinarska tumačenja seanse „Fondacije Espato“ Novak reaguje strogim demantima. Nedugo zatim, u javnost je procurela informacija da je Boris Beker, bivši teniski as koji je bio Đokovićev trener tokom tri uspešne godine, koje su kulminirale Novakovom prvom Rolan Garos titulom, uslovio Novaka: ili Imaz, ili ja. Koga je Novak odabrao, saznali smo već nakon nekoliko nedelja: početkom decembra Beker je objavio da napušta Novakov tim. Između ostalog, tom prilikom je izjavio da Novaku više tenis nije najvažnija stvar u životu, da ima neka druga interesovanja i da zbog toga on kao trener ne može da obavlja svoj posao.

Upravo u to vreme, dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, javno je objavio da se protivi novim metodama koje Novak koristi pod mentorstvom Imaza. (Pogledajte OVDE)

„Pojavili su se neki novi ljudi, ja to lično apsolutno ne prihvatam. To je neka holistička grupa, oni prihvataju alternativne metode koje nisu ni sportske niti je takva psihologija“, izjavio je tada Obradović na TV Prva. „To su neproverene metode, čak su u izlaganjima pominjali Nikolu Teslu i neke bioenergije o kojima je on pričao. Ako pomenete takvog naučnika vaša priča će biti ozbiljnija… Ja poštujem sportsku psihologiju, a sve druge metode tai-či i ostale koje dolaze sa Tibeta, iz Kine, Japana i ostalih delova sveta ne želim da prihvatim“, dodao je Obradović.

Kao epilog ove izjave, na inicijativu Đokovića i uz podršku ostalih tenisera, Obradović je smenjen sa mesta selektora. Da li je ovo znak da je Teniski savez Srbije podlegao „novim metodama“ koje Novak unosi i zbog toga uklonio selektora koji je za prethodnih deset godina vidno popravio poziciju Srbije u Dejvis kupu?

Fondacija Novak Đoković, u saradnji sa inostranom fondacijom praktikujuće budistkinje i glumice Goldi Hon (Goldie Hawn, Hawn foundation), na svom sajtu objavljuje da ima za cilj da ove metode (kroz program MajndAp, engl. MindUp) infiltrira u sve predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Bez odobrenja i znanja roditelja, program Majnd Ap koji Novak i Jelena Đoković promovišu se već primenjuje u određenim školama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Opovu.

Da stvar bude još gora, Fondacija Đoković na svojoj internet strani jasno ističe da projekat podržava Ministarstvo prosvete.

Ponovo postavljamo pitanje ministru Šarčeviću – gospodine ministre, znate li Vi za ovo i podržavate li ovakve „obrazovne“ programe?

Da li je Fondacija Đoković počela da vrši funkciju Nacionalnog prosvetnog saveta i da sama odlučuje koji programi su najbolji za naše školstvo i našu decu – a Ministarstvo prosvete služi kao njen potrčko da im širom otvori vrata naših škola?

Potresnu isposvest srpskog heroja Novice Spasića pročitajte OVDE.

Pročitajte još:  PRIHVAĆEN DOGOVOR MERKELOVE I ERDOGANA: MIGRANTI TRAJNO OSTAJU U SRBIJI! Evo gde će se naseliti izbeglice!

RUSI RAZVILI TESLIN ZRAK SMRTI: Oružje od koga još nema odbrane, ovo je sistem ”Murmansk BN” – noćna mora NATO! (VIDEO)

Izvor: Pravoslavni roditelj

Top