SRUŠEN FRONT NA SEVERU HAME: Džihadisti hitno traže pojačanje od svih frakcija u Siriji! (VIDEO)

DŽihadisti koje predvodi sirijska Al Kaida – Hajat Tahrir al Šam (HTŠ) – pretrpeli su ogromne gubitke tokom poslednja dva meseca, koliko traju žestoke borbe na severu sirijske pokrajine Hame.

Samo u prethodnih 48 sati potvrđeno je ubistvo više od 50 džihadističkih boraca, uključujući i pet komandira, saopštili su sirijski vojni izvori.

Ovo potvrđuje i činjenica da su snimke borbi, koji čine najveći broj objava džihadističkih aktivista, ovih dana zamenile fotografije palih boraca, a među takvima se, ne retko, pronađu i fotografije dece vojnika.

Situacija je postala toliko dramatična za teroriste koji su pre dva meseca krenuli u odvažnu ofanzivu na severu Hame, da je HTŠ izašao sa zvaničnim saopštenjem u kom proglašavaju kompletnu mobilizaciju na teritorijama koje su pod njihovom kontrolom.

Oni u saoštenju pozivaju “sve bratske pobunjeničke organizacije” da mobilišu svoje snage i pošalju ih kao pojačanje na ovaj front, ne bi li odvratili Sirijsku arapsku armiju od izlaska na auto-put Idlib-Hama.

Oslobođenjem Surana i Tajbat al Imama, Sirijska armija sada kreće na Helfaju i Morek, koje su džihadisti osvojili pre više od godinu dana i u kojima su organizovali snažne linije odbrane.

Ruske vazduhoplovne snage sve vreme vrše opsežne operacije u džihadističkoj pozadini. Pogledajte udar po Latmini, gradu koji se nalazi u središtu džihadističke teritorije na severu Hame, a koji je od početka kontraofanzive, pretrpeo najviše vazduhoplovnih udara ruske avijacije:

Pročitajte još:

DOBRODOŠLI U ZABADANI: SAA oslobodila grad, evo šta ih je tamo dočekalo (VIDEO)

STROGO POVERLJIVA TAJNA SFRJ: Evo kako je i zašto Jugoslavija kupila MiG -29, a ne miraž-2000

Izvor: Pravda

Top