(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) CRNOGORSKE MAJKE BRUTALNO NAPADNUTE: Ko je ”junak” koji ih bije?

Odnos vlasti države Crne Gore prema svojim građanima juče je nepogrešivo ilustrovala scena policijskog nasilja prema majkama koje su protestovale protiv odluke o smanjenju naknada.

Tako je izreka „ženu ni cvetom“ na policijski način juče u Montenegru preinačena u: majku za vrat, pa na pločnik. Posebno se istakao za sada neimenovani pripadnik policije kojega je kamera uhvatila da gura jednu od majki kao da nije reč o ljudskom biću već o upotrebljenoj krpi.

Podsetimo, Ustavni sud, koji je juče odlučio da je odredba Zakona za majke sa troje i više dece neustavna, nije dozvolio pravnom zastupniku majki čak ni da prisustvuje sednici na kojoj se odlučivalo o smanjenju naknada.

Predstavnice Koordinacionog odbora majki su nakon donešenja sudske odluke, pokušale da uđu u zgradu suda, ali su ih u tome na nezapamćeno ponižavajući način sprečili policajci.

Scene ispred suda, zabeležene amaterskim kamerama, predočile su javnosti brutalnost policijskih kerbera koji nisu prezali od upotrebe sile, te na sraman način gurali okupljene žene, hvatali ih za vrat i vukli gde im se činilo da neće smetati postrojenom kordonu – ali i državi Crnoj Gori. Žene su u metežu posrtale i padale, a jednoj od majki je pozlilo.

Primetno je da su „zaštitnici građana“, sokoli-policajci, delovali nekoordinisano. NJihova, blago rečeno, neprofesionalnost obarala je juče nejake žene na pločnik.

Podsećamo da su majke juče, kao i na prethodnim protestnim skupovima, pozivale policajce da im se pridruže u protestu, kako zbog pritisaka koje policajci osećaju na poslu tako zbog činjenice da i oni imaju majke sa kojima bi u ovom slučaju trebalo da saosećaju. Pozivi su bili uzaludni.

Bukvalno i metaforično – crnogorske majke su na pločniku, u raljama sramotne policije.

Pročitajte još:

AZIJA U PRIPRAVNOSTI ZBOG SUKOBA AMERIKE I SEVERNE KOREJE: Nuklearni rat može da izbije svakog trenutka!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TEROR U HAMI: Pogođeno vozilo sa sirijskim vojnicima, tela razbacana oko puta

Izvor: In4s

Top