TIGROVI PREGAZILI TAJBAT IMAM: DŽihadisti već rasterani i iz okolnih sela! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Tigrove snage danas su, još jednom neverovatnom akcijom, opravdale reputaciju koja ih prati.

Ne samo što je Sirijska arapska armija, predvođena čuvenom jedinicom generala Suheila al Hasana, uspela danas da u potpunosti preuzme kontrolu nad jednim od glavnih uporištea sirijske Al Kaide u ovom delu Sirije, već su teroristi potisnuti i iz sela sa zapadne strane Tajbat Imama, čime je grad u istom danu u potpunosti i obezbeđen.

SAA se pohvalila serijom fotografija sa fronta:

Ozbiljniji pokušaji džihadista da u ovom trenutku pokrenu akcije za vraćanje Tajbat al Imama u ovom trenutku nisu realne, pošto SAA sada ima značajnu brojčanu nadmoć na terenu.

Naredni grad koji je, prema saznanjima sirijskih medija, general Hasan označio kao primarni cilj je Helfaja – grad iz kog su vršeni napadi na najveću hrišćansku zajednicu u Siriji u susednom Muhardehu.

Najnovija mapa situacije na severu Hame:

Helfaja je označena kao cilj i zato što se njenim oslobođenjem obezbeđuje izlazak na auto-put M5, koji vodi u srce “pobunjeničkog” Idliba.

Od samog starta kontraofanzive na severu Hame, sredinom prošlig meseca, jedinice Sirijske arapske armije vrše direktne napade i pokušaj proboja fronta kroz sredinu iz pravca Muhardeha prema Helfaji. Iako neuobičajena, ovakva taktika sirijskih jedinica na ovom frontu je najavljena i rezultirala je, iako bez značajnijih terotorijalnih dobitaka, značajnim gubicima u ljudstvu koje su pretrpele džihadističke snage.

Obezbeđivanjem Tajbat Imama, očekuje se da će se borcima SAA iz 47. i 87. brigade, koji čine glavninu snaga na frontu oko Helfaje, pridružiti i Tigrove snage, čime će početi konačna bitka za drugo značajno uporište HTŠ-a na severu sirijske provincije Hame.

Pročitaj još:

POSLANIK IZNEO TEŠKE OPTUŽBE U SKUPŠTINI: Amerikanci nas iz aviona prskaju otrovnim pepelom

Izvor: Pravda

Top