Poruka Trampa Kim Džong Unu

Sjeverna Koreja je preko svog zamjenika ambasadora pri UN navela da je spremna da odgovori na “bilo koju vrstu rata” koji bi pokrenule SAD.

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je sjevernokorejskom vođi Kim Džong Unu da treba “dobro da se ponaša”.

Kada je novinar upitao Trampa da li ima poruku za Kim Džong Una, američki predsjednik je odgovorio: “Da se dobro ponaša”.

Tokom jučerašnje posjete demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje američki potpredsjednik Majk Pens ponovio je da SAD ne isključuju nijednu opciju kada je u pitanju Sjeverna Koreja.

Pensova posjeta uslijedila je dan poslije sjevernokorejskog novog neuspjelog lansiranja rakete. Sjeverna Koreja je za godinu dana znatno ubrzala razvoj svojih programa koje zabranjuje međunarodna zajednica. 

Portparol Bijele kuće Šon Spajser nije želio da kaže šta bi moglo da izazove američki vojni odgovor. 

“Označavanje crvenih linija nije baš funkcionisalo u prošlosti”, rekao je Spajser i dodao da Tramp pažljivo krije svoje karte i da ne treba očekivati da će on unaprijed objaviti šta će uraditi u odnosu na jednu ili drugu situaciju. 

“Nećete vidjeti kako predsjednik naznačava crvene linije, ali ono što radi o Siriji pokazuje da kad bude potrebno ovaj predsjednik zna da pređe na djela”, rekao je Spajser. 

Sjeverna Koreja je preko svog zamjenika ambasadora pri UN navela da je spremna da odgovori na “bilo koju vrstu rata” koji bi pokrenule SAD.

 

Top