Nema predaje: Nastavljeni protesti protiv diktature u Srbiji (VIDEO)

Protesti “Protiv diktature” održani su 16. put zaredom u više gradova Srbije. Učesnici protesta okupili su se i ispred Skupštine Srbije, nakon “pauze” za uskršnje praznike, sa poznatim zahtevima i transparentima.

Okupljeni su nosili transparente, među kojima su “Protiv sistema”, kao i “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radničkih prava”, a puštala se rok i pop muzika sa improvizovanog razglasa.

Od Trga Nikole Pašića Bulevarom kralja Aleksandra krenuli su do Pravnog fakulteta odakle su se Beogradskom ulicom spustili do Trga Slavija. Odatle su Ulicom kralja Milana išli do Terazija, pa Knez Mihailovom do Pariske ulice, odakle su Uzun Mirkovom otišli do Studentskog trga, pa nazad do Doma Narodne skupštine gde je protest završen.

Organizatori protesta zamolili su građane za razumevanje i solidarnost. Organizatori poručuju i da ne žele ništa za sebe, da su protiv lidera i da ne veruju političarima koji su već 30 godina nna vlasti. Navode i da su rođeni i žive u društenoj krizi i da će, ako se ništa ne promeni, tako nastaviti da žive i generacije posle njih.

Građani su se okupili i u centru Novog Sada. Organizatori protesta u tom gradu kažu da im brojnost ništa ne znači. Najavili su i da će sutrašnji protest u Novom Sadu umesto u 18 časova, biti održan u podne ispred Pošte kako bi se solidarisali sa radnicima tog preduzeća koji su najavili protest.

Protest je održan i u centru Niša gde je najavljen novi performans – svečana dodela doktorskih diploma zainteresovanim građanima.

Pročitajte još:

POČEO RASPAD U “AGRIKORU” U BIH: Zatvaraju se ranje, pljušte otkazi, evo kolko je već otpušteno

SAD SE KUNU U OVOG EVROPSKOG POLITIČARA: Razočarani u Trampa, Srbi našli novog saveznika na zapadu (FOTO)

Ivanov odbio sastanak s Carlom Bildtom

Izvor: Vesti-online.com

Top