Ivanov odbio sastanak s Carlom Bildtom

Bivši švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt je doputovao u Skopje i sastat će se sa stranačkim liderima, ali ne i predsjednikom Đorđom Ivanovim, saznaje makedonski Press24.

Predsjednički ured je priopćio kako u programu predsjednika nije predviđen takav sastanak. Neslužbeno se saznaje da je Ivanov odbio sastanak zbog neprincipijelnih stavova Carla Bildta i njegovog pokušaja miješanja u unutarnja pitanja zemlje.

Ivanov se prethodno odbio sastati s visokim povjerenicom Europske unije za vanjske poslove Federicom Mogherini i povjerenikom za proširenje Johannesom Hahnom.

Prema neslužbenim informacijama, Carl Bildt će se sastati s vrhom stranaka VMRO-DPMNE i SDSM. Službenu potvrdu njegovog dnevnog reda je Bildt objavio na Twitteru na putu prema Skopju.

“Kraj ustavne krize u Skopju nije na vidiku. Čini se da su razlike u stavovima sve dublje. Situacija je teška”, rekao je Carl Bildt, bivši izaslanik Europske unije za Balkan, trenutno supredsjedatelj Europskog vijeća za vanjske odnose, nevladine organizacije koja se bavi političkim analizama.

Top