KO O ČEMU – ON O VLASTI

Aktuelni premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih mjesec objaviti ime novog predsjednika Vlade, a kako je naveo krug potencijalnih imena se suzio.

Nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom u beogradskoj Patrijaršiji, Vučić je novinarima rekao da se smanjio krug kandidata za njegovu zamjenu.

“Suzio se krug na dva, tri imena”, rekao je Vučić.

Upitan šta misli o namjeri ministra Aleksandra Vulina da zatraži smjenu rukovodstva RTS, Vučić je rekao da se na to samo nasmijao.

“Svi ‘žuti’ su ostali tamo, svi vedre i oblače, sve koje je postavljala Demokratska stranka… Dođe zabavno da gledate kako bi neko kad skupi 60 ljudi da ima pet minuta u Dnevniku… Kad to traži Vulin onda je to diktatura, a kada drugi to traže onda je to demokratski zahtjev. Da li sam uvijek bio srećan zbog onoga što radi RTS? Nijesam. Ali postoje oni koji odlučuju o tome”, naveo je Vučić.

Povodom protesta u Srbiji, Vučić je naveo da se u Nišu i Novom Sadu okuplja 300 do 600 ljudi, kada su veliki protesti, a u Beogradu do 3.000, ocijenivši da to nije veliki broj.

Vučić je najavio da će Hram svetog Save na Vračaru biti završen u toku njegovog predsjedničkog mandata i da je patrijarhu obećao da će polovina neophodnog novca biti isplaćena u narednih mjesec.

Prema njegovim riječima, završetak gradnje Hrama nije važan samo u religioznom smislu, već i u smislu potreba grada, ali i onih privrednih i turističkih.

Vučić je dodao da je će Hram biti zavšen na radost svih, ne samo vjerujućih, već i onih koji razumijeju šta su potrebe Beograda i Srbije.

Izvor: Tanjug

Top