Ovo su prijetnje po cio svijet

Tilerson i Lavrov su se dogovorili da nastave diskusiju o smirivanju tenzija u Siriji na sastanku koji će biti održan slijedeće nedjelje u Moskvi

 Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson danas su po prvi put imali telefonski razgovor nakon jučerašnjeg američkog bombardovanja sirijskog vojnog aerodroma.

Lavrov je istakao da sirijski predsjednik Bašar Al Asad nije izvršio napad hemijskim oružjem na provinciju Idlib i da jučerašnje američko bombardovanje vojnog aerodroma ide u korist samo teroristima.

– Vlada koja tvrdi da se bori protiv terorizma samo ide na ruku ekstremistima, stvara dodatne prijetnje za regionalnu i globalnu bezbjednost – napisano je u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva inostranih poslova Rusije na Fejsbuku.

Tilerson i Lavrov su se dogovorili da nastave diskusiju o smirivanju tenzija u Siriji na sastanku koji će biti održan slijedeće nedjelje u Moskvi. Naime, Tilersonova posjeta ruskoj prestonici zakazana je za 11. i 12. april.

Top