Četiri štafete za Belog

Sa juga Srbije, iz Vlasotinca, put Mladenovca krenula je štafeta za predsjedničkog kandidata Luku Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli.

Uz štafetu idu i simbolični pokloni među kojima je i venac bijelog luka, pišu Južne vijesti.

Pristalice i simpatizeri mladića iz Mladenovca, prenose štafetu do njegovog rodnog grada, a primopredaja je obavljena u Nišu i Aleksincu.

Štafetu je u Nišu na Tvrđavskom mostu, između ostalih, preuzeo režiser Vladimir Ilić Lenjin koji kaže da su se ljudi sa juga sami organizovali kako bi je prenijeli do Mladenovca.

“Organizacija ne ide iz centrale, pa Luka i ostali ne učestvuju u ovome, već pojedinci koji su se sami organizovali”, objašnjava Lenjin.

Ovo je jedna od četiri štafete, koje će, kako je najavio Beli na svom Fejsbuk profilu, u četvrtak stići u Mladenovac i sa njegovom “skiptar garnišnom činiti peti element”. Kako je najavljeno, štafete bi trebalo da stignu na planirano odredište, do četvrtka 30. marta u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

Štafeta je, kako kažu njeni nosioci, iz Niša otišla za Aleksinac, zatim ide u Trstenik i Ćićevac, odakle kreće za Obrež kod Varvarina, Jagodinu, Rekovac, Kragujevac, a svoju rutu završava u Mladenovcu, odakle je Beli.

Top