Spajser se ponovo posvađao sa novinarima zbog „uticaja Rusije“

Portparol Bijele kuće Šon Spajser je završio redovan brifing za medije nakon što se ponovo raspravljao sa novinarima o vezama američke administracije sa Rusijom.

Spor je nastao nakon što je jedna novinarka pokušala da postavi pitanje počinjući sa riječima da je aktuelna administracija „za nešto više od dva mjeseca rada dobila istoriju sa Rusijom, sa prisluškivanjem“. Spajser joj nije dopustio da završi, istakavši da „mi to nemamo“.

„Vi ste dobili Rusiju. A činjenica je da su svi ljudi za koje su održavani brifinzi na tu temu, demokrate ili republikanci, došli do istog zaključka“, rekao je on misleći na to da nisu pronađeni dokazi o vezama Trampovog štaba sa Rusijom.

Dalje je uslijedila rasprava tokom koje je novinarka neuspješno pokušavala da postavi pitanje i Spajser je isto tako bezuspješno pokušavao da joj odgovori. U jednom trenutku, on ju je zamolio da prestane da vrti glavom i da mu pruži priliku da odgovori.

Na kraju je portparol Bijele kuće ipak rekao da „predsjednik nastavlja da se obraća i onima koji ga podržavaju i koji ga ne podržavaju, republikancima i demokratama, zarad ujedinjenja društva“.

Novinari su Spajsera zatim pitali o planiranom sastanku američkog predsjednika Donalda Trampa i državnog sekretara Reksa Tilerosona.

„Kada budemo imali saopštenje o tome, ja ću o tome govoriti. Hvala vam, dame i gospodo, ponovo ću biti ovde sjutra“, završio je Spajser konferenciju za medije koja je trajala manje od pola sata.

Top