Duško Vujošević postao novi selektor košarkaške reprezentacije BiH

Legendarni trener Partizana je nakon nekoliko dana nagađanja konačno dogovorio uvjete svog angažmana u Košarkaškom savezu BiH. Vujošević je jednoglasno je izabran za novog šefa struke košarkaškog A tima BiH.

Duško Vujošević je novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja N1.

Legendarni trener Partizana je nakon nekoliko dana nagađanja konačno dogovorio uvjete svog angažmana u Košarkaškom savezu BiH. Vujišević je jednoglasno je izabran za novog šefa struke košarkaškog A tima BiH.

“Upravni odbor KSBiH donio je jednoglasnu odluku da je novi selektor Duško Vujošević, u periodu od naredne četiri godine. Ne bih govorio o detaljima ugovora, a uskoro će biti obavljeno i zvanično predstavljanje”, kazao je za N1 Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH.

Vujošević je bio reprezentativni selektor u dva navrata. Prvo je sjedio na klupi Srbije i Crne Gore, da bi 2007. godine bio selektor Crne Gore kao samostalne selekcije.

Vodio je i mlađe selekcije SFR Jugoslavije.

Status legendarnog trenera dobio je kao trener Partizana, tima koji je vodio u tri navrata. Trenirao je i špansku Oximesu, Bresciu, Olimpia Pistola, Pesaro, CSKA i Limoges.

U Srbiji je bio trener Radničkog, ali i Crvene Zvjezde. 2009. godine proglašen je trenerom godine u Euroligi.

Top