Ni ozbiljno, ni zezanje, već ozbiljno zezanje

Mladenovački izborni fenomen Ljubiša Beli Preletačević, koji je osvojio čak 20 odsto glasova na lokalu, ubijeđen je da će skupiti potpise za predsjedničku trku.

Svoju moguću kandidaturu objašnjava riječima – ozbiljno zezanje.

Da li je godinu dana života u politici dovoljno za prelet iz mladenovačke odborničke klupe do fotelje na Andrićevom vijencu?

“Kako da ne? Može, kad sile Zapada poguraju tu priču, može svašta da se desi, znaš kad si strani plaćenik”, kaže Beli.

Ljubiša Preletačević ubijeđen je da se u Srbiji praktično besplatno može do kandidature za najvišu funkciju.

“Nisu nam davali notare. To je opstrukcija. Imali smo jednog na hiljadu i po potpisa, pa sam zvao i prijetio da se ne rvemo za džabe i evo poslali tri. Polako, izguraće se”, kaže on.

Na provokativno novinarsko pitanje “Koliko ste vi ozbiljni?” odgovara:

“Ovo je ozbiljno zezanje. Znači nije zezanje, nije ozbiljno, nego je ozbiljno zezanje. Zamisli da ja pobijedim one koji su 30 godina na sceni, ja se ne bih bavio politikom više.”

Ako Preletačević uspije da se kandiduje, biće to pod imenom Luka Maksimović. Pojedini mediji pišu da mu je promjenu imena zbog predsjedničke trke zabranila lično majka.

“Ja odrastao čovjek, ne može meni mama da zabrani ništa”, kaže on.

Uz izmišljeni lik i kampanjom koja je izbore trebalo da pretvori u parodiju, Lista Beli – samo jako osvojila je prošlog izbornog proleća više od 20 odsto glasova – dovoljno za drugo mjesto u Mladenovcu.

Gospodin Preletačević hoće prvo mjesto u Srbiji.
.

Top