Hillary Clinton je u rasulu

Bivši kandidat za predsjednika Sjedinjenih država, Hillary Clinton je u depresiji, a posljednjih dana je od svojih savjetnika tražila da angažuju strateške saradnike koji bi utvrdili koji su je elementi u kampanji koštali poraza od Donalda Trumpa.

Jedan od njenih savjetnika koji je želio ostati anoniman, ispričao je za The Hill kako se trenutno osjeća supruga Billa Clintona.

“Ona je u potpunom rasulu. Očajna je, ne izlazi iz kuće, nikako ne može shvatiti da je Donald Trump novi predsjednik Sjedinjenih država. Zove sve prijatelje, donatore, pita ih gdje je pogriješila u kampanji. Njima to nimalo nije ugodno “.

Britanski Ekpres ističe kako su glavni uzroci poraza Hillary Clinton na predsjedničkim izborima bili ruski hakeri, direktor FBI James Komi i WikiLeaks.

Ona takođe kao glavnog krivca za debakl spominje i ruskog predsjednika Vladimira Putina koji ju je, kako tvrdi, “javno napadao i kritikovao optužujući je da je probala izazvati nerede u Rusiji”.

“On je izazvao bijes prema meni i mojoj kampanji. Direktno je udario na moju kampanju i pokazao da nisu u pitanju prazne prijetnje “, piše New York Times o povjerljivim razgovorima Clintonove i donatora.

Top