MEDIJI KRIJU- SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: Izraelske specijalne snage ulaze u Siriju, DIREKTNO FINANSIRAJU TERORISTIČKE ORGANIZACIJE Al-Nusra Fronta – Jaish Fateha i ostalih strani plaćenika

Odluka Izraela da leti iznad uporišta ISIS-a u Libanu, a zatim baci bombe na pozicije sirijske vojske u Siriji, je bio pravi potez totalnog rata– posebno imajući u vidu da su ovi zračni napadi došli neposredno prije nego što bi mirovni pregovori trebalo da počnu u Ženevi.

Sada Izrel šalje “elitne obavještajne jedinice“ da “nadgleda“ borbe između sirijskih snaga i “umjerenih“ pobunjenika.

Mediji izvještavaju:

“Video koji je objavio Channel 2 prikazuje reportera Danija Kašmaru kako prati vojnike u noćnoj misiji. Prema riječima reportera, slične operacije su sprovedene nekoliko puta u prošlosti, navodeći da je on, zajedno sa izraelskim vojnicima, “mogao sve da čuje i vidi“.

U izvještaju se otkriva da je elitna jedinica iskoristila napredne i sofisticirane uređaje za prisluškivanje kako bi nadgledala bitke koje se vode između sirijske vojske i ekstremnih grupa u tom području.

Izrael pruža logističku podršku i medicinsku pomoć opozicionim snagama– uključujući i terorističku organizaciju Jabhet al-Nusra – u borbi protiv predsjednika Bašara Asada.

Izraelski ratni avioni su u više navrata ciljali pozicije sirijske vojske pod izgovorom spriječavanja toga da sofisticirarno oružje dođe do libanske Hezbolah grupe.

Oni se više i ne trude da sakriju svoju otvorenu podršku ekstremističkim grupama u Siriji. Zašto to nije vijest na naslovnim stranama?

Ono što u ovom trenutku nije jasno je pitanje do kada će ruska vojska da toleriše to nekontrolisano ponašanje Izraela.

 

Revolucija.org/Webtribune.rs

Top