ZAŠTO RORABAHER PODRŽAVA SOROŠEVU DESTABILIZACIJU BALKANA

Zašto nezavisni kongresmen, koji se još i smatra disidentom, Dana Rorabaher podržava najekstremnije pokušaje Georgea Sorosa DA DESTABILIZUJE cijelu regiju Balkana i stvori  geopolitičku eksploziju?

Mnogi promatrači se pitaju zašto ovaj kongresmen pokušava dobiti naklonost za “albanske” lobije, koji se smatraju surogatom umiruće Soroševe mašinerije specijalizirane za pučeve, finansijske pljačke, haos i konfuzije.

Makedonci, oni u otadžbini, a i mnogi u američkoj dijaspori, vidjeli su kraj planovima Clintonove za “rat i pljačku” i trebalo je izbjegavati te opasnosti, pa su oduševljeno podržali Donalda Trumpa. Oni su vidjeli Trampa kao lidera koji bi mogao zaustaviti Sorosevu mašineriju i dozvoli državama da sâme odlučuju samostalno i demokratski o svojoj budućnosti. A sada se kongresmen, nominalno na istoj strani kao i Trump, zalaže za diktatorske naredbe Clinton-Soroševih bandi.

Izazivanje krvavih ratova na Balkanu, ponovo?

Ovaj kongresmen je bio dovoljno arogantan da u intervjuu za albansku televiziju AlbanianVision Plus kaže: “Po mom mišljenju, Makedonija nije država. Žao mi je, ali to nije država. U toj zemlji postoje takve podjele da oni nikada neće biti u stanju da žive zajedno u budućnosti. “

“Podjela u njihovoj zemlji” o kojoj groteskno govori zbunjeni Rorabaher, u stvari, posljedica je dugogodišnjeg bješnjenja dobro finansiranih destabilizacija i pokušaja koje je promovisala Soroševa grupa. Krajnji cilj “obojene revolucije” koju je pokrenuo kriminalac milijarder je upravo razaranje Makedonije kao održive države. To se nije dogodilo, jer se makedonski narod okupio oko izabranog premijera Nikole Gruevskog.

Da li je ovo unutarnji napad kako bi se podrivala nova spoljna a politika Predsjednika Donalda Trumpa? Da li je ovo način, možda čak i ograničenog razumijevanja ovog kongresmena, da stvori veliku geopolitičku eksploziju na Balkanu ponovno i ponovno gura ‘balkanizovani’ rat svih protiv svih? Da li je ovo način da se sabotira nova spoljna  politika Trampove administracije? Da li je ovo način da se stvori casus belli između Sjedinjenih država i Rusije, kako su sanjali neokonzervativci i liberalni imperijalisti i da se ukloni s vlasti Predsjednik Trump? Da ne zaboravimo da je ruski ministar spoljnih  poslova, Sergej Lavrov, bio taj koji je 20. maja  2015. godine osudio upravo ovakav plan. “To nas stvarno alarmira,” izjavio je Lavrov pred članovima Vijeća Ruske federacije tog 20.maja.

Rorabaher želi proširiti eksperiment sa kosovskom mafijom

Zaboravljajući pravo porijeklo današnjeg Kosova (NATO protektorat kojim dominira mafija i iz kojeg ljudi bježe u očaju), Rorabaher je izjavio: “Zato Kosovari i Albanci iz Makedonije trebaju biti dio Kosova, a ostatak Makedonije treba biti dio Bugarske ili neke druge zemlje sa kojom misle da su povezani. “On je zaboravio kako je današnje Kosovo stvoreno i dano teroristima OVK i mafije koja kontroliše veći dio trgovine heroinom u Europi:” Ideja je da se Makedonija drži u životu jer je neko prije 30 godina odlučio  da je to konfiguracija koja bi trebalo da izađe kao rezultat raspada Jugoslavije. ” Ali, Kosovo je umjetno stvoreno uz pomoć nasilja, terorizma, etničkog čišćenja i ratnih zločina, koliko juče i nije priznato od strane nekih od najvećih zemalja u svijetu.

Važno je odbaciti i ovaj posljednji i očajnički pokušaj Soroševe mreže da destabilizuje Balkan i Europu i potkopa deklarisani cilj Trampove u administracije  koji treba dovesti do nove međunarodne geometrije zasnovane na ekonomskom razvoju i saradnji među narodima.

Lavrov je osudio plan 2015. godine

Pa da promislimo o riječima ruskog Ministra spoljnih  poslova, koji je u  maju  2015. godine vrlo jasno vidio što je planirano:

“Događajima u Makedoniji se sasvim otvoreno upravlja izvana. Pokušavaju se i trude da optuže vladu na čelu s Premijerom Nikolom Gruevskim da je nesposobna i nespremna da ispuni svoje obveze prema stanovništvu, a on je, takođe, okrivljen i za mnoge druge stvari.”

Pravi razlog zbog kojeg je makedonski premijer bio pod pritiskom je njegovo odbijanje da se pridruži sankcijama Rusiji, rekao je on.

“Iza svega stoji želja da se na njega utiče [makedonski premijer], zato što je odbio da se priključi sankcijama Rusiji. Na njega se vrši takav pritisak, to znamo zasigurno i sprovode se pritisci, kako bi se na njega uticalo, jer je ranije podržao Južni tok, kojim su predviđeni i interesi Makedonije i izrazio spremnost da sarađuje u sprovođenju drugih mogućnosti za opskrbu energetskim resursima iz Rusije do juga Europe, uključujući i mogućnost takozvanog Turskog toka. “

Rusija je pod uzbunom jer se vrši pritisak na makedonsku vladu i za to se koristi albanski faktor; posebno se radi o trenutnim spekulacijama o još značajnijoj federalizaciji Makedonije, rekao je on.

“Već se sada predlaže da Makedonija treba da se još više federalizuje, kako bi se pretvorila u fleksibilnu federaciju ili, možda, konfederaciju, a ideje koje su predstavljene čak idu do toga da je to umjetna država, čiji bi jedan dio otišao Bugarskoj, a drugi Albaniji. “

Top