LJUBIĆ: „Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom”

”Imenovati ili poistovjetiti sve građane i stanovnike regija i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti, a to je preko 95 posto Hrvata, nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH ja zapravo jedan nacionalistički, rekao bih čak fašistički pristup”, rekao je Ljubić…

Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom”, rekao je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, nakon sjednice koju je to tijelo održalo u Mostaru.

 

”Imenovati ili poistovjetiti sve građane i stanovnike regija i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti, a to je preko 95 posto Hrvata, nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH ja zapravo jedan nacionalistički, rekao bih čak fašistički pristup”, rekao je Ljubić, prenosi Bljesak.info.

 

Naveo je kako nositelji ovakvih manipulacija dolaze iz političkog Sarajeva te da je ekstremnija u tome ”takozvana nacional-socijalistička ljevica nego ekstremna desnica”.

 

”To je ono što nas sve skupa u BiH treba zabrinuti. Mi moramo hladne glave vidjeti što je naš interes u BiH, shvatiti da BiH može biti stabilna i funkcionalna samo kao dogovor legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a optuživati čitav jedan narod preko stranke koja ga u tom momentu većinski zastupa na ovakav način BiH dovodi u vrlo nezgodnu situaciju i ovaj govor mržnje ljudi koji se predstavljaju kao antifašisti zapravo je duboko opasan za BiH”, rekao je Božo Ljubić.

Top