VIDEO RUSKA VOJSKA U PUNOJ PRIPRAVNOSTI:Iznenadna provjerava borbene gotovosti vazdušnih snaga!

“Prema odluci vrhovnog komandanta Oružanih snaga Vladimira Putina, počela je iznenadna provjera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije”, saopštio je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu.

 “Danas, u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga, radi ocjene spremnosti organa vojne uprave i snaga za izvršavanje borbenih zadataka, počela je iznenadna provjera Vazdušno-kosmičkih snaga”, rekao je Šojgu na sastanku u Ministarstvu odbrane.

Prema njegovim riječima, u 9 sati organi vojne uprave i jedinice su počeli sa podizanjem borbene gotovosti na visoki stepen.

“Prilikom provjere posebna pažnja će biti posvećena stanju vojske, raspoređivanju sistema PVO u ratno vrijeme i spremnosti avijacije da pruži otpor agresiji. Sve jedinice će provesti taktičke vojne vježbe i kontrolne zadatke”, dodao je Šojgu.

On je naložio da se tokom događaja poštuju strogi zahtjevi bezbjednosti, sačuva oružje i municija, isključe slučajevi nanošenja štete državnoj imovini i ne dozvoli negativan uticaj na prirodnu sredinu.

Radi realizacije zadataka koje je postavio vrhovni komandant u Generalštabu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije biće formirana kontrolna grupa.

Izvor: rs.sputniknews.com

Top