SAD koriste ukrajinski sukob da ocrne Rusiju i sačuvaju NATO

Sjedinjene Američke Države nose „ogromnu odgovornost“ za sukob na istoku Ukrajine, izjavio je američki reditelj Oliver Stoun i naglasio da Vašington koristi ovaj oružani sukob da ocrni Rusiju i da očuva koncept NATO-a.

Stoun je na premijeri svog filma „Ukrajina u vatri“ u Los Anđelesu ocenio da su saopštenja da za najnovije raspirivanje nasilja u Ukrajini treba okriviti Rusiju — lažna, prenosi „Belfast telegraf“.

„Iskreno govoreći, danas sam šokiran: objavili su lažne vijesti o tome da Rusija pogoršava situaciju, a svi gubici su u Donjecku“, naveo je Stoun.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da Rusija pogoršava situaciju u zoni borbenih dejstava nisu istinite.

„Amerika je odigrala ogromnu ulogu i nosi ogromnu odgovornost, a pritom to negira. Ona potpuno negira cjelokupnu istinu o situaciji“, naglasio je sineasta. „Ovo je veoma bolna situacija za ljude koji žive u ovom regionu, ali je SAD koriste kako bi što više ocrnile Rusiju i održale u životu koncept NATO-a“.

Oliver Stoun je, takođe, izrazio nadu da će predsjednik SAD Donald Tramp uspjeti da poboljša odnose s Rusijom.

„SAD i Rusija definitivno treba da budu saveznici“, izjavio je američki reditelj.

Oliver Stoun, podsjeća „Belfast telegraf“, dva puta je dobio nagradu „Oskar“ za najbolju režiju. Reč je o filmovima: „Vod smrti“ i „Rođen 4. jula“.

Stoun je producirao dokumentarni film „Ukrajina u vatri“, koji se bavi ukrajinskom „revolucijom“ 2014. godine. U filmu postoji intervju sa svrgnutim ukrajinskim liderom Viktorom Janukovičem. Autori filma tvrde da je on bio žrtva prevrata koji je podstakle Sjedinjene Američke Države.

Top