ZINULA USTAŠKA GUZICA: Hrvati traže Brod, Derventu i Modriču

Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu podneli zahtev za formiranje hrvatskog entiteta u BiH, u čiji sastav bi ušli i srpski gradovi Modriča, Derventa i Brod, prenosi Informer.

Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu po direktivi vlasti u Zagrebu podneli su zahtev za formiranje hrvatskog entiteta u BiH, u čiji bi sastav ušli i gradovi Modriča, Derventa i Brod!

Hrvati su podneli amandman na rezoluciju izvestioca za BiH, koji su podržali poslanici iz Poljske i Slovačke, a u kojem traže da međunarodna zajednica pokrene razgovore o ustavnim reformama u BiH.

Konačni cilj promena bilo bi stvaranje federalne jedinice sa hrvatskom većinom, u čijem bi sastavu bio i veći deo Posavine, koji je sada deo Republike Srpske!

Ovaj beogradski list prenosi i izjavu Kristijana Dan Preda, izvestioca za BiH u EP, koji kaže da Brisel neće tražiti ustavne promene u BiH:- Mi od BiH ne tražimo ustavne promene. Kao što je pomenuto u prethodnoj rezoluciji, mi samo govorimo o vrednosti koje delimo u EU, kao što su decentralizacija, pa i princip federalizma koji važi u nekim zemljama…

Izvor:Informer

Top