SRAMOTA BOJKOTOVALI PREMIJERKU RS-a U NEW YORKU: Izlaganje Željke Cvijanović niko nije želio da sluša!

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u sklopu zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama učestvovala je na svečanom radnom ručku „Balkan Leadership Luncheon“, koji okuplja istaknute predstavnike političkog i javnog života zemalja Јugoistočne Evrope.

 Slika poluprazne sale u kojoj se Željka Cvijanović obratila kongresmenima i  istaknutim predstavnicima političkog i javnog života zemalja Јugoistočne Evrope, govori da je izlaganje premijerke RS-a u New Yorku bilo potpuno bojkotovano. I ono malo prisutnih, što se sa fotografije vidi, nije bilo zainteresovano da sluša ono što je premijerka RS-a gotovo dvadeset minuta govorila.

 

Premijerka je prije svega istakla da je Vlada Republike Srpske spremna za saradnju sa novom američkom administracijom, a zatim upoznala prisutne sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

 

Naglasila je da reforme koje Vlada Republike Srpske provodi pokazuju ozbiljan pristup i potpunu opredijeljenost podsticanju održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranje novih radnih mjesta. Takođe, ukazala je na potrebu čvršće ekonomske povezanosti zemalja regiona u cilju povećanja konkurentnosti i podsticanja privrednih aktivnosti.

 

Tokom obraćanja, Cvijanovićka je ukazala i na različite bezbjednosne izazove sa kojima se susreću zemlje regiona, ali i svijeta, istakavši da terorizam predstavlja globalnu prijetnju.Naglasila je da je Vlada Srpske čvrsto opredijeljena da, u partnerstvu sa svim progresivnim snagama, djeluje na suzbijanju ove bezbjednosne prijetnje.

 

No, sudeći po tome što tokom njenog obraćanja u sali nije bio prisutan niti domaćin “Balkan LeadershipLuncheon“ američki kongresmen Robert Aderhohlt, Cvijanovićkina “misija” je potpuno propala.

 

S.B.

Top