S njima ne znate gdje putujete

Turističkih agencija i internet stranica koje vam pomažu u planiranju putovanja nigdje ne nedostaje. U moru sličnih, tu i tamo “izroni” neka koja se zbilja razlikuje od ostalih.

Sa poslovnicama u Kaliforniji i Meksiku, ali uslugama koje pruža po čitavom svijetu, nastao je Jubel, koji svojim putnicima nudi put iznenađenja. Pa ako volite avanturu, ovo je prava stvar za vas.

Jubel stvara personalizovana putovanja bazirana na odgovorima koje ostavite u njihovom upitniku. Nude 6 mogućih “puteva”: Kulturno, Zabavno (Party Purist), Morsko, Aktivno u prirodi, Ležerno u prirodi i Jubeler kao mješavinu svih navedenih.

Nakon što odaberete jednu od ponuđenih 6 opcija, pošalju vam upitnik u kojem, između ostalog, napišete koja bi mjesta voljeli da posjete i koja želite da izbjegnete. Možete staviti i kakav tip smještaja i prevoza više volite.

Kada Jubel proanalizira podatke, pošalju vam dvije ponude s okvirnim opisom plana putovanja, vi odaberete onu koja vam više odgovara i platite put. Nekoliko sedmica prije putovanja pošalju vam “Pakovanje Jubel”, koje sadrži vašu aviokartu i informacije o hotelu.

Tek kada stignete na odredište, dobijate daljnje informacije o onome što vas čeka, odnosno kovertu s aktivnostima koje su za vas isplanirali.

Za organizaciju, Jubel uzima 10 do 15 odsto cijene putovanja. Ali, ako možete da priuštite, a ne volite sami da se zezate s organizacijom, zašto ne?

Top