“TKO TO LAŽE HRVATSKA JE MALA”: Status hrvatskog novinara o Kolindi Grabar Kitarović će vas nasmijati do suza

Nakon fijaska u SAD-u, gdje je hrvatska predsjednica pravila selfije ispred ograde Bijele kuće i prema svemu sudeći u vodeću silu svijeta otišla turistički o trošku hrvatskih poreskih obveznika, Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je gostovala na HRT-u te opet izbjegla da kaže s kim se to tačno susrela u Sjedinjenim Državama.

 

Međutim, hrvatska predsjednica je otkrila da Hrvatska nije mala zemlja izrazivši usput želju da uđe u svako selo.

“Užasno mi smeta kad kažu da je Hrvatska mala država, nije mala ni geografski, vjerujte mi. Ja sam u dvije godine svog mandata, pokušavam proći cijelu Hrvatsku, nisam prošla još, prošla sam jedan mali dio, niti blizu onoliko koliko bih htjela, ući u svako selo, doći do svake lokalne zajednice. Dakle, nismo mali po tome, a pogotovo nismo mali po potencijalima i po onome što možemo donijeti europskoj i svjetskoj politici”, govorila je Dujmoviću sinoć Kolinda.

No, proše sedmice Hrvatska je Kolindi bila geografski mala zemlja. To je predsjednica rekla za vrijeme javljanja ispred Bijele kuće.

 

“Mi ne možemo kao država koja je geografski i kad je riječ o broju ljudi mala, ne možemo čekati da nas netko stavi na agendu nego se moramo sami nametnuti, biti ovdje”, govorila je Kolinda ispred ograde Bijele kuće dok su iza nje šetali turisti.

 

Kako je to Hrvatska u samo tjedan dana iz geografski male zemlje postala zemlja koja nije mala geografski, nije objašnjeno?

 

Možda i ponajbolji komentar na ovo pitanje je na svom Facebook profilu dao čuveni hrvatski novinar i vlasnik portala Index.hr Matija Babić:

 

“Hrvatska je mala zemlja” – Kolinda, pred ogradom
“Hrvatska nije mala zemlja” – Kolinda, pred panjem
Tko to laže Hrvatska je mala?
Nije mala, nije mala, najveću je kokoš dala.”

Izvor:SB

Top