Nisam primao poklone od biznismena

Ministarstvo pravosuđa nije željelo da potvrdi ove navode, ali je u saopštenju najavilo nove informacije “u dogledno vrijeme”.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je danas “neosnovane navode” da je primao poklone od dvojice biznismena.

Netanjahu se oglasio dan nakon što su izraelski mediji javili da će državni tužilac uskoro protiv njega objaviti pokretanje krivične istrage.

Mediji su javili da je Netanjahu “prihvatao usluge” biznismena u Izraelu i inostranstvu, kao i da je ključni osumnjičeni u jednoj drugoj istrazi, u šta su navodno umiješani i članovi njegove porodice, prenosi AP.

Ministarstvo pravosuđa nije željelo da potvrdi ove navode, ali je u saopštenju najavilo nove informacije “u dogledno vrijeme” o proverama koje se već vrše u vezi sa Netanjahuom.

Izraelski televizijski “Kanal 10” tvrdi da je Netanjahu osumnjičen u dva slučaja, od kojih je jedan “težak i potkrepljen dokazima”. Tamošnji sajt ynetnews.com je javio da će Netanjahu biti ispitan narednih dana.

AP navodi da je vodeći izraelski opozicioni poslanik Erel Margalit iz Cionisticke unije vodio kampanju sa ciljem pokretanja istrage o sumnjama vezanim za uticajne donatore koji su na nezakonit način prebacivali novac za Netanjahuove lične svrhe.

Margalit je takođe tražio i istragu o navodima da je lični advokat izraelskog premijera predstavnik njemačke firme uključene u 1,5 milijardi dolara vrijednu prodaju podmornica Izraelu.

Top