Riječi posade ukazuju na probleme sa zakrilcima

Posljednje riječi članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedjelju, zabilježene u crnoj kutiji upućuju da je letjelica imala problema sa zakrilcima, prenosi Raša tudej pozivajući se na ruski portal Life.ru.

Kako se navodi, na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka prije gubljenja signala govori “prokleta zakrilca”, kao i glas jednog od članova posade koji uzvikuje “komandante, mi padamo”.

Raša tudej navodi i da ta saznanja nijesu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka iz crne kutije izvučene iz Crnog mora.

Agencija Tas s saznaje da su u repu aviona smještene još dvije crne kutije, ali da još uvijek nijesu izvučene.

“Glavni napori ronioca usmjereni su na potragu za djelovima repa, gdje su smještene crne kutije. Ti djelovi još nijesu izvučeni iz vode”, saznaje Tas s.

Ranije je pronađen snimač iz pilotske kabine i poslat u Moskvu, a ruska agencija saznaje da bi dekodiranje crne kutije moglo nedjeljama da potraje, u zavisnosti od stanja kutije.

Agenciji Tas s su u sjedištu za rukovođenje operacijomm kazali danas da su ronioci izvukli još dva tijela žrtava, čime se broj pronađenih popeo na 15.

Do sada je pronađeno više od 1.500 djelova Tu-154 aviona, a trećina djelova – 567 je izvučena na površinu.

Top