VIDEO MONDENO NA NAČIN MILORADA DODIKA: Ivana i Gorica vas vode kroz “Agape” (VIDEO)

Gorici Dodik ovo je poslednja firma koju je osnovala samostalno, za razliku od prethodne dvije koje je imala sa bratom Igorom „Global Liberty“, odnosno sa Ninom Škrbić, kćerkom bivšeg ministra zdravlja RS Ranka Škrbić koja se bavila trgovinom farmaceutskim proizvodima „Green Line“.

 U RK „Boska“, koju je Milorad Dodik prodao beogradskim tajkunima Miroslavu Miškoviću i Draganu Đuriću za samo tri miliona eura, otvoren je restoran Agape, čije su vlasnice Gorica i Ivana Dodik, kćerka i snaha predsjednika RS-a.

 

Restoran se reklamira pod sloganom „zalogaj ljubavi“, a u njemu će se služiti luksuzna jela. Na meniju će se naći suši, kao i specijalni deserti, tvrde Gorica i Ivana.

 

Dok se na društvenim mrežama vodi rasprava o tome zašto je u Banjaluci nedavno produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima, valja se prisjetiti i kako je RK „Boska“ bukvalno oteta od malih akcionara, predata u ruke Vlade RS, a potom prodata konzorciju beogradskih tajkuna Miroslava Miškovića i Dragana Đurića – „Delta-Zekstra“.

 

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu oko privatizacije Robne kuće „Boska“, koja je 2008. godine prodata vlasnicima “Zekstre” i “Delte” Draganu Đuriću i Miroslavu Miškoviću za tri miliona eura. Dodik, koji je tada bio premijer, omogućio im je da na nezakonit način dođu do imovine u centru Banjaluke koja se mjeri desetinama miliona KM. Procjenjuje se da je spornom privatizacijom “Boske” i radnjama nakon toga budžet RS oštećen za oko 30 miliona KM.

 

Zavirite u restoran Dodikovih koji je stečen kriminalnom privatizacijom.

Top