OBJAVLJEN SPISAK TAJNE FORMACIJE „ŠEVE“

Misteriozna jedinica “Ševe” brojala je 27 članova od kojih ni protiv jednog Tužilaštvo BiH nije pokrenulo istragu niti je podiglo optužnicu za ratni zločin.

“EuroBlic”  je objavio povjerljivi dokument obavještajno-sigurnosnih struktura Republike Srpske u kojem su navedena imena i prezimena svih pripadnika “Ševa“, među kojima se nalaze i oni koji danas nesmetano žive i rade u BiH.

U presjeku operativnih saznanja o djelovanjima ove tajne policijske formacije koja se sumnjiči za brojne zločine nad sarajevskim Srbima, ubistva pripadnika mirovnih snaga UN i atentate na neistomišljenike bošnjačkog ratnog vojnog i političkog vrha, također se navode i imena žrtava za koje postoje čvrsti dokazi da su ih ubile “Ševe“.

U pomenutom dokumentu, također, se navodi da su brojni pripadnici “Ševa“, među kojima i glavni egzekutor ove formacije Nedžad Herenda – za koga je “EuroBlic“ već objavio da se krije u Holandiji – specijalnu terorističku obuku prije izbijanja rata u BiH završili u kampu Hrvatske obavještajne službe (SIS) u Metkoviću.

Na spisku ubica koji su se nalazili u “Ševama” posebnu pažnju privlači ime Slobodanke Šakić, predratne prvakinje Јugoslavije u streljaštvu, koja, prema tvrdnjama poznatog tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, već dugo živi pod lažnim imenom.

Top