“Ovo što radite Šerbedžiji je sramota – ispričajte se

RATNI veteran i aktivist Zoran Erceg uputio je javno pismo Tomi Medvedu, ministru hrvatskih branitelja, povodom aktualnog sukoba između tog Ministarstva i glumca i umjetnika Rade Šerbedžije.

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gospodine ministre,

Vaše ponašanje nije na ponos hrvatskih bivših branitelja – ratnih veterana, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske.

Časni hrvatski ratni veterani osjećaju nelagodu i sram zbog načina na koji javno komunicirate sa iznimno uglednim hrvatskim umjetnikom, gospodinom Šerbedžijom.

Vi ste kao ministar dužni prije svega ISTINOM i časnim ponašanjem osigurati svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena.

Sramotno i nečasno postupanje

Nažalost, zbog vašeg sramotnog i nečasnog postupanja sramotite nas, hrvatske ratne veterane.

Gospodin Šerbedžija poslao Vam je tonski zapis svog govora koji dokazuje da ste izmislili njegove riječi i Vi biste se trebali ispričati ako ne zbog sebe, a onda zbog nas, hrvatskih ratnih veterana i svih ratnih stradalnika koje tako nečasno zastupate.

Vi ste izmišljanjem riječi koje  gospodin  Šerbedžija nije izrekao bacili  još jednom ljagu i sramotu na Domovinski rat i naše stradale suborce, baš kako su to radile Vaše kolege – šatoraši kada ste zajedno s njima  maltertirali hrvatsku javnost neprimjerenim ekstremizmom na zagrebačkim ulicama i pokušavali zaplašiti hrvatske građane te rušiti pravni poredak.

Zbog takvih poput Vas, časni hrvatski ratni veterani 20 godina nakon oslobođenja Hrvatske ne osjećaju ponos i zadovoljstvo  učinjenim u ratu. Naprotiv.

Sram nas je ponašanja nečasnih pojedinaca s kojima smo se borili za slobodu Hrvatske.

Vjerujemo časnom i uglednom hrvatskom umjetniku, gospodinu Radi Šerbedžiji, na čiji su rad ponosni  građani Republike Hrvatske.

Oštra osuda medijskih istupa

Vama ne vjerujemo.

Sramimo se Vašeg nečasnog ponašanja i nečasnog ponašanja Vaših kolega šatoraša – ekstremista.

Sramimo se svega onoga što je u hrvatskoj javnosti prepoznato kao Vaša šatoraška politika. Stoga najoštrije osuđujem te smatram krajnje neprimjerenim i neutemeljenim Vaše medijske istupe upućene gospodinu Radi Šerbedžiji.

Ministre, sramite se. Vaše postupanje je nedostojno funkcije koju obnašate.

Laganjem se ne čuvaju vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata”, stoji u pismu koje potpisuje Zoran Erceg iz Facebook inicijative “Dosta je, ja se vas ne bojim”.

Top