Pronađene fotografije gole Hitlerove ljubavnice

Fotografije u boji na kojima je zabelježena Eva Braun, ljubavnica, a pred sam kraj Drugog svjetskog rata i žena Adolfa Hitlera, objavio je britanski list „San“.

Dvije fotografije su napravljene na obali jezera. Na jednoj od njih Braunova je snimljena sa leđa, a na drugoj se smije nekome iza kadra.

Na drugoj strani fotografije je napisano: „Na usamljenoj plaži na jezeru Volfgang. Avgust 1943. godine“. Potpis na drugoj strani je napisala Braunova i glasi: „Momentalni snimak. Prelijepi dan na Crnom jezeru“.

Nazi surprise: Collector finds 'naked pictures of Adolf Hitler’s lover Eva Braun'

Fotografije su otkrivene kod antikvara u Salcburgu koji ih je prije devet godina kupio od neke žene. Ona tvrdi da je kutiju sa našla fotografijama na tavanu svoje kuće. Istinitost snimka je potvrdio niz eksperata i istoričara.

Eva Braun je 13 godina bila ljubavnica Adolfa Hitlera, a vjenčali su se samo 40 sati prije zajedničkog samoubistva u u bunkeru u Berlinu 30. aprila pred sam kraja rata. Braunova nije učestvovala u političkom životu Njemačke i Evrope, niti se pojavljivala na večerama koje je Hitler organizovao za svoje saradnike.

Top