Hadžifejzović poslao jasnu poruku

Poznati novinar Senad Hadžifejzović večeras je na kraju svoje emisije “Centralni dnevnik” na FACE televiziji poslao poruku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović povodom njenih nedavnih izjava da “islam u BiH postaje sve radikalniji”.

– Pouka iz vjeronauka, drugarice predsjednice: Osoba može, ali religija ne može postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna, ne pristaje vam biti manijakalna, niti antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala – istakao je Hadžifejzović.

– Tek poneka plavuša je banalna, vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, a naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca, vi ste gospođa fatalna, dapače štaviše, žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše muški orijentalna prema vama, abormalna i maksimalna – nastavio je Hadžifejzović.

Hadžifejzović je hrvatsku predsjednicu pozvao na verbalnu komunikaciju u intervjuu, istakavši kako bi mu to bila “zadovoljština nenormalna”.

– Ako vam je, pak, politička namjera kolonijalna, onda znajte da ova zemlja ne smije biti federalna, već zajednička – tronacionalna. I poruka finalna: u stresu ste, prijala bi vam terapija fizikalna, i to zaista, vrlo, vrlo radikalna – dodao je Hadžifejzović.

Podsjećamo, Grabar-Kitarović nedavno je u intervjuu za časopis “Defense News” izjavila da je nestabilnost BiH najveća sigurnosna prijetnja Hrvatskoj u susjedstvu.

– Neke druge zemlje se upliću u BiH i to ne samo politički nego i u način života. Islam koji smo poznavali u BiH se mijenja, postaje radikalniji, posebno u seoskim područjima, mijenja se način života, čak i izgled ljudi u smislu odijevanja i ponašanja i mnogo rigidnije interpretacije vrijednosti islama – rekla je, između ostalog, Kolinda Grabar-Kitarović.

https://youtube.com/watch?v=ZiRkzEqKOMs” frameborder=”0″ allowfullscreen><

Top