MILORAD DODIK U OFANZIVI: Pred Ustavnim sudom BiH želi osporiti Dan državnosti

„Neka oni provedu referendum i mi nećemo imati ništa protiv“, izjavio je Milorad Dodik…

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH, kojom namjerava osporiti Dan državnosti BiH.

 

„Neka oni provedu referendum i mi nećemo imati ništa protiv“, izjavio je Dodik za Televiziju Republike Srpske.

 

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, 25. novembra, Dodik je rekao da je to „lažan datum, jer BiH njime nije uspostavljena kao država“.

 

„To je komunistički datum iz vremena bivše Јugoslavije i njega je nemoguće odvojiti od te države i AVNOЈ-a. I to je činjenica“, kazao je predsjednik RS.

 

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH o knjiženju vojne imovine, Dodik je kazao da ta imovina neće biti upisana na BiH.

 

„Ta imovina ostaje Republici Srpskoj. RS je faktor u BiH, ne možete je zaobići. Te odluke možete okačiti mačku o klin“, poručio je Dodik.

 

On je dodao da je u Republici Srpskoj već odavno pripremljen zakon, po kojem se odluke Suda i Tužilaštva BiH neće primjenjivati na prostoru tog entiteta, te da se bira trenutak kada će biti i usvojen.

 

„Zato je potrebno da dođe do općeg konsenzusa svih i pozivam opoziciju da se objedinimo oko tih stvari, jer ako to ne uradimo, oni će lažnim presudama uništiti Republiku Srpsku, a jedan od dokaza je upravo ova odluka suda“, izjavio je Milorad Dodik.

 

BalkanBreakingNews/S.B

Top