Na Hinjaka ga izbola 11 puta: Kristina Jovković priznala ubistvo poznatog banjalučkog fotografa

Znači šunjalice odbij od sebe.

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovković je nakon zločina iz strasti, koji se dogodio 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo…

 

Kristina Jovković (31) iz Zagreba priznala je tokom saslušanja u policiji da je krvnički na smrt izbola banjalučkog fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44) u njegovoj kući u centru Banjaluke, potvrđeno je “EuroBlicu”.

 

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovković je nakon zločina iz strasti, koji se dogodio 18. novembra u večernjim časovima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.

 

Dva dana kasnije prijavila je zločin policiji, nakon čega je uhapšena. Policija je nakon ulaska u kuću u banjalučkoj Solunskoj ulici našla tijelo Mujčinovića koji je ležao na podu krvav i bez donjeg veša.

 

– Obdukcija je utvrdila da je Aleksandar Mujčinović izboden 11 puta po tijelu. Osam puta žrtva je izbodena u predjelu stomaka, a tri uboda su u predjelu grudnog koša – objasnio je juče izvor “EuroBlica” blizak istrazi.

 

Osumnjičena se tokom saslušanja u policiji branila da je Mujčinović pokušao silovati. Obzirom da očevidaca izuzev žrtve i ubice nije bilo, materijalni dokazi bi trebali dati odgovor šta se dešavalo kobnog dana u kući Mujčinovića u Solunskoj ulici i da li osumnjičena govori istinu ili pokušava ublažiti stravičan zločin.

 

Komšije i prijatelji pokojnika tvrde da banjalučki fotograf nije bio poznat po nasilničkom ponašanju, već naprotiv da se radilo o poštenom i vrijednom čovjeku. Prve komšije pokojnika Slavica Ćorić i njen suprug Miroslav imali su samo riječi hvale za Akija, kako su zvali pokojnog komšiju.

 

– Nikada nisam čula da je nešto ružno učinio. Znam da je živio sam, da su mu majka i sestra u Hrvatskoj, a brat da živi u SAD, na Floridi. Otac koji je bio inženjer umro je prošle godine – ispričala je Ćorićeva.

 

Dodaje kako je pokojnog Mujčinovića viđala sa crvenokosom djevojkom (Kristinom op.a.) sa kojom je bio u vezi nekoliko mjeseci.

 

– Ko zna šta se tu dogodilo, mi nismo čuli ni vidjeli ništa, ali Aleksandar nije bio nasilan – naveli su Ćorići, dodajući kako su za tragediju saznali u nedjelju oko 12 časova kada su vidjeli policijska vozila i vatrogasce pred kućom Mujčinovića.

 

Baisa Mujčinović, majka ubijenog Aleksandra, ispričala je juče za “EuroBlic” da je bila šokirana kada ju je rodbina iz Njemačke u nedjelju oko 19 časova zvala na telefon i izjavljivala saučešće.

 

– Nisam imala pojma šta se dogodilo, niti me neko iz policije obavijestio o ubistvu. Rodbina me zvala iz Njemačke i izjavljivala saučešće, jer su pročitali na portalima – ispričala je šokirana majka.

 

Dodaje kako je njen sin preživio rat da bi svoj život okončao na okrutan način.

 

– Moj Aleksandar je bio vrijedan mladić i nije zaslužio da ovako završi. Ne pamtim da li se okrutnije ubistvo dogodilo u našem kraju – izjavila je uplakana majka pokojnika.

 

Osumnjičena Kristina Jovković juče poslijepodne sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na saslušanje. Tužilaštvo će, kako saznaje “EuroBlic”, nakon saslušanja zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvaranja.

 

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je slučaj policiji prijavljen u nedjelju u popodnevnim časovima.

 

– Policija je po nalogu tužioca obavila uviđaj i izuzela tragove na mjestu zločina, a ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo i dalje se nalaze policijski službenici- zaključila je juče portparol CJB Banjaluka.

 

(Blic.rs,  DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg/BBN)

 

Top