Sada će u izolaciji biti Merkelova

POBJEDA Hillary Clinton na predsjedničkim izborima u SAD imala čudovišne posljedice za Francusku – ocijenila je Marin Le Pen.

         U intervjuu telekanalu France 3, čelnica Nacionalnog fronta precizirala je:

         “Ona i Nicolas Sarkozy su krivi za jačanje islamista u Libiji. Njih dvoje su islamistima omogućili da zavladaju Libijom. Da je Clinton pobijedila, Francuska bi se suočila sa užasnim posljedicama u sferi transatlantske slobodne trgovine “.

         Le Pen  je pozitivno ocijenila političke poglede Donalda Trumpa, apostrofirajući njegovo “odustajanje od široke globalzacije”, zalaganje za popuštanje međunarodne napestosti i izbjegavanje vojnih kampanja koje izazivaju talase migracija.

         Dodala je da patriotske snage sada održavaju pobjede po cijelom svijetu, uključujući SAD, Rusiju i evropske zemlje.

         Posebno je naglasila da to dovodi do izolacije “pobornika globalizacije na čelu sa Angelom Merkel”.

         “Meni su dugo govorili da sam izolirana na međunarodnoj sceni. Nakon uzleta Tereze Mej, koja već realizuje mnogo toga za što se zalažem godinama, i izbora gospodina Trampa za predsjednika Sjedinjenih Država – pogotovo zbog predsjednika Rusije, i vjerovatne pobjede i budućeg predsjednika Austrije – ja se uopšte ne osjećam izolovanom. A gospođa  Merkel i oni koji je podržavaju sve više sami sebe izoluju “.

Top